O agenție din turism îi oferă lui Victor Ponta o vacanță gratuită în Mamaia, ca să testeze serviciile și să studieze tarifele, propunându-i și introducerea TVA zero la sută în turism.

„Îi lansăm invitația să petreacă o săptămână la Mamaia, gratuit, la ce hotel dorește, împreună cu familia, ca să vadă litoralul românesc și prețurile practicate aici. Dacă sunt mai mari decât la Miami, cu această ocazie să scadă și taxele. De acum vrem TVA zero la sută, dacă tot e scump la Mamaia. Trebuie să luăm, evident, măsuri și să reducem taxele“, a declarat, pentru Mediafax, Alin Burcea, prim-vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Potrivit lui Burcea, reducerea TVA la 9% în cazul pachetelor turistice a ieftinit vacanțele de pe litoral și a impulsionat turismul, lucru ce se vede și în statistici.

 

„Este însă nevoie de adoptarea mai multor măsuri pentru ca turismul românesc să devină mai competitiv, dar și să ajungă la 6% din PIB, nivelul de potențial estimat de World Tourism&Travel Council în cazul țării noastre, față de 2%, în prezent“, mai spun oficialii ANAT.