Și în acest an, ca de fiecare dată, profesorii Mihaela și Ștefan Iordache au reușit să organizeze un festival excepțional de muzică pentru copii și adolescenți.  Sâmbătă, 17 iunie, încă de la primele ore ale dimineții, zeci de copii și adolescenți din toată țara „au luat cu asalt” Bucharest Film Studios, fostele Studiouri MediaPro din Buftea, împreună cu părinții lor, ca să ia parte la deja renumitul și râvnitul Festival ”ANDANTINO”.

Articol publicat în ediţia printată a Jurnalului de Ilfov Nr. 356

pag 10 jpg

Festivalul național de muzică pentru copii și adolescenți ­„ANDANTINO”, ediția a VII-a a însemnat un adevărat maraton de talente, creație a doi profesori care au pus bazele Fundației Andantino și al festivalului, Mihaela și Ștefan Iordache, director al festivalului, respectiv director al Ansamblului artistic de copii „Andantino”.

Datorită unui parteneriat încheiat cu Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov și Primăria Buftea, spectacolul a avut loc în incinta Bucharest Film Studios, fostele Studiouri MediaPro, într-unul dintre corturile amplasate permanent în spațiul verde, pe malul lacului.

Personalități ale muzicii românești

Juriul a fost alcătuit din nume mari și importante ale muzicii românești: Stela Enache, Viorela Filip, Nico, alături de Maria Ene – muzician, Marian Stere – textier și redactor la Radio România Internațional, Vili Ikonomov – muzician și dirijor profesor de canto din Bulgaria. Președintele juriului a fost Ștefan Iordache, dirijor, profesor, compozitor, președintele Fundației Andantino și Directorul Ansamblului Artistic de copii „Andantino”.

Marele Trofeu al Festivalului a fost câștigat de Andreea Claudia Dumitriu din București, Trofeul Junior a fost câștigat de Georgiana Răducanu, din București, Trofeul Adolescent, de Ioana Maria Ilincescu, din București, iar Trofeul Tânăr Interpret a fost câștigat de Valentina Sorina Ilie, din Galați. Juriul a oferit și un premiu special, care a fost acordat tinerei Iustina Păun, din București.

75 de copii și adolescenți talentați

Mihaela Iordache, directorul Festivalului, ne‑a declarat că Andantino este în primul rând un brand românesc, o marcă înregistrată la OSIM. „Ca festival, este foarte cunoscut și râvnit de toți cei care merg la festivaluri, toți copiii și chiar părinții lor, deoarece în toate edițiile au fost foarte mulțumiți de jurizarea corectă, cât și de premiile destul de consistente”. Am aflat astfel că, dacă, de exemplu, anul trecut, marele trofeu a constat într-un lapotop în valoare de 2.500 de lei, anul acesta, marele trofeu înseamnă o diplomă, un trofeu, cinci pungi de la sponsori și un sejur de cinci nopți pentru două persoane, în regim de demipensiune la Pesiunea Jupâniței de patru stele, din Lerești, Argeș. ”Premiile sunt substanțale, însemnând din partea sponsorilor dulciuri, chiar și mezeluri, paste, punguțe foarte consistente. Noi avem și un slogan: vacanța de vară începe cu Festivalul Andantino. Și pentru aceasta am decis să oferim obiecte de plajă, colaci, bărci la marile trofee, fotolii de apă etc”, ne-a mai spus Mihaela Iordache.

Concurenți foarte bine pregătiți

Aceasta a adăugat: „Copiii sunt foarte bine pregătiți. Am venit aici să facem spectacol, un act de cultură pe raza județului Ilfov, mai precis în Buftea, unde trebuie să spun că parteneri principali sunt Bucharest Studios și vinovatul principal, în ghilimele, este primarul Gheorghe Pistol, care este un om în toată puterea cuvântului și care nu s-a dat în lături de la acest act de o înaltă ținută artistică. Avem 75 de participanți și 156 de numere în concurs, cu secțiunile Pop Românesc, Pop Internațional și Etno. Fiecare secțiune este împărțită pe categorii de vârstă: 5-7 ani, 8-9 ani , 10-11 ani, 12-14 ani, 15-17+ ani”.

Îndrăgita interpretă Nico, ne-a declarat: ”Este prima dată când vin la Festivalul Andantino, dar m-am bucurat că am revăzut-o pe doamna Viorela Filip care mi-a fost profesoară și mă mândresc că avem copii atât de buni și talentați. Este greu de jurizat. Sunt voci foarte bune și este bine că se întâmplă lucrurile acestea și sunt oameni care pun suflet în astfel de festivaluri. Avem copii minunați și părinți pe care îi felicit că se implică atât de mult”.