Liberalul Andrei Gerea a depus, miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Economiei, în fața președintelui Traian Băsescu. 

La ceremonia de învestitură au participat președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, membri ai Guvernului, precum și consilieri ai președintelui Traian Băsescu. Totodată, președintele a semnat și decretul de numire în funcție a noului ministru. Andrei Gerea, liderul deputaților PNL, îl va înlocui în funcție pe colegul său de partid, Varujan Vosganian, care a demisionat în data de 7 octombrie. Cunoscut ca un apropiat al lui Crin Antonescu și al lui Daniel Chițoiu, Gerea este și vicepreședintele Comisiei speciale din Parlament privind proiectul de la Roșia Montană. El este de formație  economist, cu studiile absolvite la ASE în 1997 la Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, la 29 de ani. În 2001, potrivit CV-ului postat pe Camera Deputaţilor, liberalul a terminat un curs postuniversitar „Managementul Întreprinderii de Comerţ Exterior”.

În perioada 1987-1988, Andrei Gerea a fost electronist automatizări la Automatica SA, apoi, în perioada 1988 – 1991, electronist la ICE Felix Computers SA, între 1991 – 1992 a ocupat funcţia de director comercial la Van Soestbergen SRL, iar din 1993 până în 1997 a fost merceolog la Industrialexport.

Din 1997, viitorul ministru al Economiei a fost manager relaţii cu clienţii la Eximbank, iar ulterior între 2000 – 2001 a fost manager cu relaţii cu clienţii la Emporiki Bank. Gerea a mai lucrat pentru Alpha Bank şi Banca Ţiriac unde a fost director de sucursală între 2002 şi 2004.