Agenția Națională de Integritate a stabilit că Remus Cernea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012- 20 septembrie 2013, întrucât a deținut simultan calitatea de deputat și funcția de administrator al SC Sed Nove SRL. 

Potrivit unui comunicat al ANI, Remus Cernea a încălcat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale”. 

ANI susține că Remus Cernea a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare. 

Remus Cernea a fost ales deputat pe listele USL, el reprezentând formațiunea Verzii – Partidul Verde. 

Până în mai 2013, el a făcut parte din Grupul parlamentar al PSD, iar după această dată este deputat neafiliat. 

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, SC Sed Nove SRL are sediul pe str. Radovanu, nr. 12, din sectorul 2 al Capitalei, având ca obiect de activitate „reproducerea înregistrărilor video” și are ca asociați pe Angelo Adrian Miu și Remus Cernea, fiecare cu 50% din acțiuni.