18 ani, cu formația „Bere Gratis”

Ziua de joi, 27 octombrie, a fost una cu totul deosebită pentru copiii care fac parte din Ansamblul „Dorulețul”, din orașul Chitila. Ei au fost invitat de membrii formației „Bere Gratis” să cânte la concertul aniversar prilejuit de împlinirea a 18 ani de existență a acestei îndrăgite trupe de pop-rock din România, care a avut loc la Sala Palatului, din București.

Cu această ocazie, copii de la „Dorulețul” au avut ocazia să-l întâmpine pe scenă, după momentul lor artistic, pe maestrul Gheorghe Zamfir, invitat de onoare al concertului. Povestea acestei întâmplări minunate foarte frumoasă și interesantă ne-a fost depănată de Ana Maria Andrei, directorul Media 10 Afterschool, din Chitila. Așadar, iată cum au ajuns Mihai „Miţă” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape), Marian Damian (tobe), Radu Vastag (chitară bass), Mihai Munteanu (chitara), într-un cuvânt – „Bere Gratis”, să-i invite pe acești copii talentați la „majoratul” formației lor.

 

„Dorulețul” și „Bere Gratis” s-au întâlnit la Zilele Chitilei

Formația „Bere Gratis” a avut ocazia să‑i vadă și să-i asculte pe „doruleți” la unul dintre spectacolele organizate cu ocazia „Zilelor Chitilei” și au rămas impresionați de talentul micuților rapsozi chitileni.

„Atunci, viceprimarul orașului, Costel Andrei, i-a întrebat, mai în glumă, mai în serios, pe cei de la „Bere Gratis” dacă nu le-ar plăcea să-i aibă pe acești copii pe scena Sălii Palatului la concertul lor aniversar. Și așa s-a înfiripat această idee. Pentru a o transpune în realitate, și-au dat silința Fundația „Prețuiește Clipa”, condusă de Georgeta Nenciu, Media 10 Afterschool și Școala gimnazială „Ion Vișoiu”, unde învață micuții, care au sprijinit această propunere”, ne-a spus Ana Maria Andrei. Astfel, visul copiilor alături de „Bere Gratis” și maestrul Gheorghe Zamfir a prins viață, acea zi de neuitat de 27 octombrie, când 52 de membri ai „Dorulețului” au urcat pe scenă, unde au cântat două cunoscute melodii populare – „ Hai, hai cu trăsioara” și „Cui nu-i place dragostea”. Un moment care a smuls ropote de aplauze și urale din partea spectatorilor, dar, mai ales, din partea invitaților sosiți din Chitila și Ilfov: insp. școlar general Daniela Barbu, insp. gen. adj. Cristina Ghiță, primarul orașului Chitila, Emilian Oprea și viceprimarul Andrei Costel, dir. Direcției de Cultură Ilfov, Alexandrina Niță, primarul orașului Măgurele, Narcis Constantin, directorul și directorul adjunct al Școlii „Ion Vișoiu”, Ștefania Duminică, respectiv Anca Pălămar și mulți alți parteneri ai Fundației «Prețuiește Clipa».

 

Un ansamblu „abonat” la premiul I

Doamna Ana Maria Andrei ne-a vorbit și despre istoria și realizările acestui ansamblu. „Ansamblul de muzică populară este o tradiție din totdeauna în Chitila. Aici a existat mereu un grup vocal-instrumental. În 1991, ansamblul a fost preluat de domnul profesor Gheorghe Georgescu, care, datorită dragostei față de copii și a muncii depuse, l-a adus la performanțe deosebite. Astăzi, ansamblul este format din peste 60 de copii. Ei au participat, de-a lungul anilor, la multe concursuri dar trebuie menționată, mai ales, participarea la Olimpiadă Națională de Muzică, unde de ani buni obține numai locul I. Printre participanții la olimpiadă există chiar o glumă: dacă nu vine Dorulețul putem spera la locul I dacă Dorulețul participă ne luăm gândul… e bun și locul al II-lea…  Dl. Georgescu, chiar dacă a ieșit la pensie, continuă munca la catedră și la repetiții, pentru că, spune domnia sa, este dependent de energia pozitivă pe care o emană acești copii. Datorită performanțelor sale, prof. Gheorghe Georgescu a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Chitila. Din păcate, însă, el nu a fost prezent la acest eveniment, din cauza vârstei și a emoțiilor cărora nu le mai face față, iar ansamblul a fost condus, cu această ocazie, de două foste eleve ale ansamblului Dorulețul: Oana Duminică, la nai, și Georgiana Nae”, ne-a spus Ana Maria Andrei.