Într-o emisiune televizată, liderul PNL, Crin Antonescu a declarat că opțiunea sa de a candida în Teleorman este o modalitate de a-și arăta solidaritatea cu Liviu Dragnea secretarul general al PSD. Totodată, domnia sa a avertizat că președintele Traian Băsescu riscă o nouă suspendare dacă va refuza, după alegeri, să-l numească pe Victor Ponta premier, pentru a forma un nou guvern.

“Eu nu mă duc la Te­leorman pe voturile lui Liviu Dragnea, după cum nici Liviu Dragnea nu candidează pe voturile mele. Mergem amândoi şi împreună, fiecare pe voturile lui, şi împreună cu voturile USL”, a spus Antonescu. “Faptul că preşedintele PNL şi secretarul general al PSD vor candida împreună, vor angaja, unul ca senator, unul ca deputat, în acelaşi colegiu, în faţa aceloraşi cetăţeni, tot ceea ce înseamnă programul nostru de guvernare şi proiectul nostru pentru România, vrem să fie un semnal de soliditate a USL şi de durată a ei, un semnal că această uniune este construită nu doar ca să câştige nişte alegeri, ci ca să guverneze cel puţin patru ani Ro-mânia”, a adăugat Antonescu. El a mai subliniat că decizia sa este şi un semnal de solidaritate cu Dragnea, care este, de câteva luni, ţinta unei campanii de denigrare şi calomnie. La rândul său, Liviu Dragnea a declarat, luni, că prin decizia de a candida pentru un post de senator în Teleorman liderul PNL Crin Antonescu “se întoarce la prima dragoste”, având în vedere că acesta a mai fost parlamentar ales în acest judeţ în 2000-2004. 

În aceeași emisiune Antonescu a mai declarat că Uniunea va face demersurile necesare pentru suspendarea președintelui Băsescu în eventualitatea că acesta va re-fuza desemnarea lui Victor Ponta în funcția de premier, în ipoteza că USL va câștiga alegerile. Solicitat să răspundă ce se va întâmpla în acest caz, Antonescu a precizat: “Se declanşează procedura de suspendare. Dar eu chiar nu cred că se va întâmpla asta pentru că atâta vreme cât avem – cu o zi înainte, cu două zile înainte – pronunţa-rea populară, încă o dată – fără nicio posibilitate de a o mai interpreta – o asemenea acţiune a preşedintelui ar fi clar o încălcare a Constituţiei, o sfidare a votului popular şi ea nu are decât un răspuns democratic”.