Încă o mână întinsă copiilor cu TSA

Aviz părinților! Pentru a ajuta copiii diagnosticați cu o tulburare de spectru autist, indiferent de capacitățile lor, să se dezvolte și să învețe, Asociația Help Autism, a inaugurat, recent, Clubul AHA KIDS.

Clubul este un loc de joacă unde micuții sunt învățați să-și dezvolte abilitățile prin stimularea imaginației și evitarea rutinei. Fiind cunoscut faptul că micuții învață prin joc, specialiștii care-și des­fășoară activitatea la club le pun la dispoziție o mare varietate de jucării educative și ateliere de lucru diverse, care vin în întâmpinarea nevoilor acestora, într-un mediu sigur și distractiv. Copiii sunt angajați în activități potrivite vârstei și nevoilor lor, care îi vor ajuta la dezvoltarea gândirii creative, a capacităților senzoriale, lim­bajului și imaginației. Personalul specializat este format din psihopedagogi și educatori.  Activitățile și programele demarate în noul loc de joacă vor ajuta la dezvoltarea celor ­mici pe toate planurile. De la comunicare, modelarea comportamentului și interacțiune socială, până la motivație, dezvoltare intelectuală, concentrare, auto-îngrijire și rezistență fizică. Sub coordonarea spe­­cialiștilor, copiii vor fa­ce stimulare senzorială, pictură, olărit, fotografie, karaoke etc. 

“Ne-am dorit să oferim un spațiu prietenos, accesibil pentru comunitate, bogat în oportunități de joacă terapeutice, de învățare și de agrement. Având în vedere experiența noastră în terapia copiilor cu TSA (n.r. – tulburare de spectru autist), și fiind la rândul nostru părinți, am înțeles că jocul este limbajul comun și ingredientul esențial în dezvoltarea oricărui copil. Prin furnizarea unui mediu axat în același timp pe învățare și joacă putem oferi experiența unui loc unic. AHA KIDS este un spațiu minunat pentru toți copiii, de la cei aflați, în prezent, în terapie, la cei care au nevoie doar de un loc bun de joacă”, explică Daniela Bololoi, președintele Asociației Help Autism.

“Fiecare copil este unic, însă milioane de copii au fost identificați ca având nevoi speciale. Depășim etichetele și acceptăm provocarea de a găsi împreună soluții. Acest loc de joacă este cel mai bun cadru în care copiii, cu orice nivel de abilitate, să se joace și să exploreze”, spune Cătălin Moisescu, administratorul noului loc de joacă dedicat copiilor cu tulburări de spectru autist.

Unde se află clubul?

În București, pe str. Andrei Bârseanu nr. 14, sector 3. Mai multe informații despre club se pot obține accesând site-ul www.helpautism.ro