Un român fost în pericol să își piardă toți banii din cont după ce a primit de la hackeri o notificare pe profilul de Facebook de la o pagină prin care i se aducea la cunoștință faptul că urma să i se închidă contul. Singura posibilitate să și-l păstreze părea a fi varianta de a introduce niște date personale, inclusiv informații legate de cardul de credit.

Odată introduse, hoții ajung să afle anumite informații de care au nevoie și să golească conturile victimelor.

 

Traian Ispasiu, care deține o pagină de Facebook pentru una dintre companiile sale, a trecut printr-o experiență de genul și s-a aflat la un pas de a-și pierde toți banii. „Mi-a cerut să mă autentific. Am dat click pe acest link, s-a deschis și, în situatia aceasta, te pune să confirmi datele de pe Facebook, după aceea te duce în partea de confirmare a cardului”, a povestit Traian, potrivit stirileprotv.ro.

Totuși, românul nu  căzut în plasa hackerilor. A intrat pe pagina de la care a primit notificarea și s-a gândit să își schimbe parolele imediat, să-și blocheze cardul și să-și mute toți banii într-un alt cont. În caz contrat, mai ales dacă hackerii erau online în momentul introducerii datelor personale, puteau goli contul instant.

Experții de securitate susțin că acest tip de atac este din ce în ce mai întâlnit și le sugerează utilizatorilor să aibă grijă ce informații personale fac publice.