Compania Google a anunţat că va lansa YouTube TV, un serviciu de live streaming care va rivaliza cu posturile de televiziune şi va include acces la zeci de posturi TV, scrie presa internațională.

Vestea proastă este că deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pentru utilizatorii din Statele Unite ale Americii.

Serviciul nu este gratuit. Pentru suma de 35 de dolari pe lună, serviciul de YouTube TV va avea peste 40 de canale şi va oferi acces la posturi precum ABC, CBS ESPN, NBS sau FOX, dar şi la seriale sau emisiuni populare precum Empire, The Voice, The Big Bang Theory, Scandal.

Utilizatorii vor avea la dispoziţie și un serviciu DVR online cu spaţiu nelimitat care va permite înregistrarea oricărei emisiuni sau transmisiuni sportive.

Aplicaţia va funcţiona pe desktop, tablete şi telefoane cu sistem de operare Android şi iOS, dar va oferi suport şi pentru Chromecast.

Nu s-a anunțat data oficială a lansării, însă este preconizat foarte curând, conform jurnaliștilor străini.

Potrivit Hotnews.ro, din cauza modului in care au fost negociate drepturile de autor, nu toate platformele pe care va fi disponibil YouTube TV vor oferi acces la acelasi continut. Spre exemplu, meciurile din NFL vor putea fi vazute pe PC si televizor, dar nu si pe telefoanele mobile, unde Verizon detine drepturi exclusive pentru streaming.