MADR a anunțat că deja primii bani reprezentând ajutorul de minimis pentru programul de stimulare a cultivării de tomate românești în spații protejate au intrat în conturile producătorilor.

Numărul total al celor care s-au înscris în acest program este de 7.337 beneficiari din toate județele țării, cei mai mulți fiind din județele Olt, Giurgiu, Galați, Dolj, Buzău, Teleorman.

De asemenea, potrivit MADR, în intervalul 19-21 iunie 2017 s-au mai primit 906 cereri pentru decontarea cheltuielilor aferente programului, care vor fi procesate pentru a intra la plată în perioada imediat următoare. În județul Ilfov, în program s-au înscris, potrivit DAJ, 242 de producători, 189 dintre aceștia au încheiat ciclul, iar 32 au primit deja banii. Pentru a primi ajutorul de minimis de 3.000 de euro/an pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie, printre altele, să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de cel puțin 1.000 mp, să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp, dar și să valorifice o cantitate de tomate de 2.000 kg, dovedită cu documente justificative.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.358