Mă lași? M-am săturat de promisiunile și minciunile voastre, ca de poame acre! Mai ai și tupeul să te umfli în pene și să ne spui, „ ziceți-mi: Fă, Ponta! Și eu voi face!” Vei face ceea ce ai făcut și până acum! Adică, rahatul praf! Păi tu numești asta, guvernare? În afară de faptul că te vedem, zilnic, la televizor, mai abitir ca pe Împușcatu’, lăudându-te cu „rializărili”, sau înjurându-l pe Băsescu, mai ai și altceva cu care să te lauzi? Ia stai, că-ți fac eu un mic bilanț!

Cel mai mult, ai umblat la bani. La banii noștri, nu ai tăi. În doi ani, Codul Fiscal a fost a fost modificat de 16 ori. Nu în beneficiul contribuabililor, în niciun caz! Poate, cu două excepții: scutirea de impozit pe profitul reinvestit și reducerea TVA la pâine. Impresionant, nu-i așa? Meritați niscaiva ode de preamărire, pentru destoinicia de care ați dat dovadă! În rest, ați introdus 34 de taxe noi, sau le-ați majorat pe cele existente. Acest fapt este generator de evaziune fiscală și un copil o știe! Ați supraaccizat combustibilii, de am ajuns să avem cea mai scumpă motorină din Europa. Rezultatele au fost de râsul curcilor. Pentru că nu v-ați ținut de cuvânt să acordați compensații transportatorilor, aceștia au crescut capacitatea rezervoarelor autovehiculelor și se aprovizionează de prin vecini. Încasările obținute, astfel, la buget, cu care voiați, pasămite, să brăzdați România cu autostrăzi, au devenit derizorii. Apropo, știți câți kilometri de autostradă se află în construcție, în România? Sumedenie, vorba lui conu‘ Leonida! Adică 50, da’ toți numa’ unu și unu! Cât despre mia de kilometri ai domnului Șova, ce să mai vorbim. SF sută la sută! Cică de-abia pe la sfârșitul anului ar intra în licitație… Dar cine mai crede? Și pentru că suntem la acest capitol, să vă mai spun o trăsnaie pe care o avansează același personaj. Cică, până în 2020, România va avea, luați de vă cruciți, 2.400 de kilometri de autostradă! Haida de! Chiar ne credeți proști?

Creșterea economică din 2013, cu care vă împăunați atâta, nu este nicidecum meritul vostru, pentru că eu nu-mi amintesc de vreo măsură economică memorabilă, care să fi relansat economia. Dovada? Dacă în primul trimestru din 2014 treaba mai mergea cât de cât, cu sprijinul raportărilor de tip stalinist ale INS, în al doilea trimestru lucrurile s-au împotmolit și, iată, ne-am trezit cu o recesiune economică tehnică, de toată frumusețea! Și semne bune, anul nu prea are! Mai mult, a scăzut semnificativ consumul. Nu trebuie să fii expert pentru a înțelege că dacă nu vinzi ceea ce produci, riști să intri în criză, trebuie să scazi producția și să concediezi lucrătorii. Astfel, scad încasările la buget, și nu mai ai bani de investiții, principalul motor al economiei, dar nici pentru asigurările sociale. Dar credeți că „Fă, Ponta” se gândește la asta? Ei, aș! El se gândește cum să se mai bălăcărească cu Băsescu și cu Opoziția și cum să câștige alegerile prin orice mijloace, acordând amnistii electorale sau alte asemenea pomeni, înclusiv furând aleși locali din ograda partidelor politice pentru care au candidat, ca ultimul găinar. 

De aceea, am un singur lucru de transmis premierului: Fă, Ponta! Fă cumva să dispari de pe scena politică!