În vederea reducerii riscului de contaminare cu noul coronavirus, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Balotești a aprobat și implementat următoarele măsuri: instituirea izolării la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a tuturor persoanelor asimptomatice care vin din țările unde sunt confirmate cel puțin 500 de cazuri, cu extinderea măsurii carantinării actualizate de CNSSU (Comitetul Naționale pentru Situații Speciale de Urgență), după caz.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 493, ediția print

De asemenea, s-a decis necesară rămânerea la locul de izolare și apelarea la 112, Serviciul de Ambulanță pentru persoanele care în timpul celor 14 zile de izolare dezvoltă simptome specifice bolii, urmând ca la locul de izolare al solicitantului să se deplaseze un echipaj medical pentru prelevarea de probe în vederea testării. În funcție de rezultatele testării și de starea de sănătate a pacientului, se va decide ulterior rămânerea în izolare, carantinarea sau internarea în spital. Tot în vederea limitării răspândirii virusului, Inspectoratul Teritorial de Muncă va fi obligat să verifice respectarea decalării programului de lucru de către angajatori. Toate aceste măsuri sunt valabile până la data de 31 martie. Până atunci, reprezentanții instituției le recomandă localnicilor să stea acasă, pe cât posibil, iar plățile să le facă online. “Facem un apel: vă rugăm să nu veniți la primărie decât dacă este neapărat nevoie. După cum știți, taxele și impozitele se pot plăti online. Persoanele care ne trec pragul vor fi înregistrate, iar înainte să ajungă în fața colegilor nostri, vor fi obligate să își dezinfecteze mâinile cu soluțiile speciale pe care le avem pe holuri. Încercăm să limităm accesul și să lucrăm mai mult prin Registratură. Vă rugăm să țineți cont de toate aceste măsuri, sunt pentru siguranța noastră”, anunță Primăria Balotești pe pagina sa de Facebook.   

Cetățenii comunei Balotești care sunt în regim de autoizolare sunt rugați să solicite sprijinul reprezentanților primăriei prin următoarele mijloace: tel. 0213511092; e-mail: sediu@pblt.ro, Comitetul Local pentru situații de urgență 0730118598, Poliția Locală Balotești 0735172838.