Primăria comunei 1 Decembrie a anuntat că începând cu data de 18 martie, pe raza comunei se va ridica doar gunoiul menajer în baza contractului încheiat cu societatea ECOVAL SA. Depozitarea pe domeniul public a altor gunoaie rezultate din gospodărie este interzisă, se mai precizează în anunțul primăriei.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 493

De asemenea, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a anunțat limitarea accesului cetățenilor în sediile instituției, pe fondul măsurilor aplicate pentru răspândirea COVID – 19.

Măsuri speciale pentru siguranța cetățenilor

Comitetul Local pentru Situații de Urgență 1 Decembrie s-a reunit marți, 10 martie, și a dispus o serie de măsuri în vederea prevenirii și a gestionării infecțiilor cu Coronavirus pe teritoriul comunei. Ca și în cazul tuturor localităților ilfovene, se pune acent pe informarea populației privind măsurile de prevenire pentru gestionarea infecțiilor.

De asemenea, se dispune dezinfectarea frecventă a spațiilor din incinta unităților de învățământ și s-au suspendat activitățile artistice, culturale și sportive organizate sau coordonate de către Primăria 1 Decembrie prin Clubul Sportiv. S-a dispus și suspendarea pelerinajelor organizate de Parohia comuna 1 Decembrie până la 22 martie, cu posibilitatea de prelungire. O serie de măsuri se referă la dezinfectarea zilnică a spațiilor din incinta instituțiilor publice, a spațiilor din incinta sediilor operatorilor de servicii publice, a autovehiculelor de transport public local, cât și a unităților de alimentație publică. Unităților de tip restaurant, bar, cafenea, li s-a recomandat să suspende organizarea de evenimente cu număr mare de participanți și, nu în ultimul rând, s-a aprobat colectarea separată față de restul populației de către operatorul de salubrizare a gunoiului menajer al familiilor izolate la domiciu, precum și a deșeurilor rezultate în urma activităților medicilor de familie din comuna 1 Decembrie.