Ilfovenii a căror stare de sănătate necesită tratamente de recuperare și reabilitare pot fi îngrijiți, acum, într-un centru de profil, dotat cu aparatură și echipamente după ultimele standarde ale medicinei de recuperare. Oxygen Health Therapy este o bază de tratament modernă privată care și-a deschis porțile recent, în comuna Snagov, satul Tâncăbești. Aceasta vine în întâmpinarea nevoilor pacienților cu terapeuți cu o vastă experiență și o gamă largă de terapii îmbogățite de o expertiză etalon.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 484

Cadre medicale selectate dintre cei mai buni specialiști în domeniu, care au beneficiat de formare profesională în marile centre universitare din București și din țară, oferă acum servicii medicale de înaltă calitate și precizie, în cadrul Centrului de Recuperare Medicală Oxygen Health Therapy, de la Tâncăbești. Experții în kinetoterapie, electroterapie, fitness, reflexoterapie, masaj terapeutic, magnetoterapie și recuperare medicală și-au unit eforturile și cunoștințele și oferă excelență în prevenirea unor boli grave, diagnosticul și tratamentul multor afecțiuni cronice sau acute. Specialiștii care activează aici sunt dedicați profesiei și pasionați de toate noutățile din domeniu. Ajutați de un suport tehnic adecvat și de condițiile hoteliere de care dispune centrul, profesioniștii în sănătate reușesc să aducă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții pacienților, chiar dacă au vârste foarte fragede sau foarte înaintate.

Servicii de înaltă calitate și profesionalism, terapeuți dedicați și implicați 

Specialiștii centrului realizează o abordare complexă a pacienților și oferă un plan terapeutic personalizat, în regim de spitalizare continuă sau ambulatoriu. Ei fac o evaluare clinică a capacității de efort și antrenament fizic supravegheat. Toate programele sunt atent create pentru fiecare pacient în parte. Acestea au ca scop combaterea durerii, relaxarea musculară, îmbunătățirea mobilității articulare, a circulației sanguine, a troficității țesuturilor și a metabolismului celular, astfel încât pacientul să-și recâștige plăcerea de a se mișca liber și ușor în cel mai scurt timp și să revină la stilul normal de viață după numai câteva ședințe. Serviciile se adresează bolnavilor de toate vârstele care se confruntă cu afecțiuni ortopedice, neurologice, reumatice, post-traumatice și postoperatorii. Leziuni ale umărului, genunchiului, reumatism al articulației șoldului, entorsa gleznei, probleme ale coloanei vertebrale cum ar fi hernia de disc, afecțiunea degenerativă a vertebrelor întâlnită în spondiloza cervicală, fractura de gleznă, de col humeral (osul lung care formează scheletul brațului), umărul dureros, umărul blocat sunt doar câteva dintre problemele medicale care își găsesc rezolvarea în baza de tratament modernă de la Tâncăbești. Sub coordonarea specialiștilor, pacienții învață aici să trăiască sănătos chiar dacă, în unele cazuri, cum ar fi în bolile cronice, afecțiunea nu se vindecă definitiv. Pe lângă tratamentele efectuate la centrul medical, aceștia sunt sfătuiți cum să-și dozeze efortul și ce trebuie să facă acasă pentru a duce o viață normală, fără riscuri, chiar și dacă au avut o suferință mai gravă. Alternativa medicală de recuperare se realizează întotdeauna sub îndrumarea prof. dr. Elena Luminița Sidenco, medic cu peste 20 de ani de experiență în recuperarea medicală. Dincolo de rafinamentul medicinei moderne, crioultrasunetele, laser dușul, ultrasunetele, undele scurte, elongațiile, shockwave-ul (terapia durerii) se numără printre tipurile de proceduri aplicate aici, care alină suferințe dintre cele mai grele.

„Centrul își propune să aducă în zona comunelor noastre, zona limitrofă Snagovului și în comunele din apropierea orașului Otopeni, o terapie complexă care să aibă rezultate cât mai bune în ceea ce privește recuperarea medicală. Domeniul nostru de interes îl constituie nu numai recuperarea post-traumatică și reumatologică, așa cum se întâmplă în general în restul centrelor, ci urmărește să extindă aria noastră de interes către recuperarea neurologică cu care noi suntem familiarizați, pentru că am lucrat multă vreme și în alte centre, nu numai în acest centru nou. Ceea ce este foarte important pentru centrul de la Tâncăbești este faptul că, pe baza programelor terapeutice pe care noi le-am elaborat și le-am perfecționat de-a lungul timpului, am adus aparate care au calități tehnice extrem de înalte și care sunt practic vârfurile de gamă în specialitatea noastră. Aparatura de care dispunem în centru, în momentul de față, este de cea mai înaltă calitate și reprezintă noutățile de ultim moment din piață. După cunoștința noastră, nu există centru care să aibă dotarea centrului nostru, având în vedere faptul că toate aparatele pe care le utilizăm aici sunt aparate de proveniență germană, în cea mai mare parte, deci din Europa de Vest, fabricate în 2019. Așa că, din punct de vedere tehnic, centrul nostru este pus la punct cu aparatura de cea mai înaltă performanță. Pentru noi este foarte importantă atât recuperarea în domeniul neurologiei centrale, deci sechelele post accident vascular cerebral sau sechelele după suferințe neurologice cronice, cât și cele din domeniul neurologiei periferice, adică suferințe de tip hernie de disc și sechelele după intervenția chirurgicală sau fără intervenție chirurgicală, suferințele neurologice periferice post-traumatice sau degenerative în cadrul altor afecțiuni de ordin general cum ar fi, diabetul, neuropatiile cronice, periferice ș.a.m.d. În neurologie, noi ne ocupăm atât de afectările centrale cât și de cele periferice. (…) Aplicarea procedurilor de terapie fizică poate să fie utilă în toate bolile cronice”, ne-a spus prof. dr. Elena Luminița Sidenco, medic primar recuperare medicală.

“Avem și un nutrițio­nist care poate fi consultat de pacienți pentru orice fel de probleme de nutriție și boli metabolice, inclusiv suprapondere și diabet, alimentație sănătoasă. Pacienții care doresc să beneficieze de serviciile noastre trebuie să se prezinte la centrul nostru cu un bilet de trimitere de la medicul de familie cu specificația către recuperare medicală și investigațiile necesare cum ar fi, RMN, tomografie, analize. Este obligatoriu ca bolnavul când vine la centrul de recuperare să aibă la el și dosarul medical. Pacienții trebuie să știe că încep terapia abia după o programare la o consultație în prealabil. Cel mai des vin pacienți care acuză probleme la nivelul coloanei vertebrale. Operați sau nu, vin mânați de durerea acută. Noi, prin tot ceea ce facem aici, începând de la masaj, kinetoterapie și proceduri de fizioterapie îi ajutăm foarte mult, reușim să le asigurăm o viață normală, fără dureri. Se pune bază pe funcționalitate, nu pe boală, adică omul să devină funcțional. Aceasta este esența, să le oferim o stare de bine generală. Ne adresăm și sportivilor, tinerilor activi care au dureri de spate, au suferit accidente la schi, accidente de mașină. Sunt foarte mulți oameni care au suferit accidente vasculare cerebrale, unde terapia durează ani de zile. În suferințele neurologice, recuperarea durează ani de zile. Și, din păcate, sistemul sanitar din România le permite doar două internări pe an acestor pacienți. Avem solicitări și pentru recuperare copii. Avem copii de la trei-patru luni cu torticolis, piciorușe în paranteză, dar ei, fiind foarte mici, se recuperează imediat. Mai avem și copii aflați în creștere cu probleme ale coloanei vertebrale.

Noi am gândit centrul și ca un centru de perfecționare. Organizăm cursuri de specialitate cu demonstrații, conferințe. Facem și o specializare practică, nu doar teoretică. Suntem o echipă formată din kinetoterapeuți, fizioterapeuți, maseuri și medic”, ne-a spus Mercedesz Gheorghias, coordonator terapie fizică în cadrul centrului Oxygen Health Therapy.

Dacă doriți să beneficiați de consultații și tratamente…

Serviciile Oxygen Health Therapy se acordă în regim privat, deci sunt contra-cost, dar centrul are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov, ceea ce le face accesibile și celor cu venituri modeste. Centrul se află pe str. Mihai Eminescu nr. 10, din satul Tâncăbești al comunei Snagov. Cei interesați de aceste servicii medicale se pot adresa direct specialiștilor sunând la telefon 0757.745.761 sau la telefon 0766.692.859. Informații suplimentare privind accesul la consultații și tratamente se pot obține și accesând site-ul
www.oxygen-health-therapy.eu.