Banca Comercială Română transformă 28 de sucursale din întreaga ţară în unităţi de tip cashless, care vor derula operaţiuni în regim electronic, fără casierii, potrivit unui comunicat al băncii.

Conform documentului, pro­cesul de modernizare a reţelei de unităţi BCR marchează o nouă fază, odată cu transformarea a 28 de sucursale bancare din întreaga ţară în filiale de tip cashless, complet funcţionale, începând chiar cu prima zi lucrătoare a noului an.

Reţeaua BCR va dispune, astfel, de 41 de sucursale cashless, iar numărul acestora va crește până la 125 pe parcursul anului 2018. Totodată, BCR va deschide, în acest an, șapte sucursale noi de tip Centru de Dialog Financiar, iar alte 58 vor fi modernizate, în baza unei investiţii totale de peste 50 de milioane de euro, în următorii doi ani.

BCR a investit în cea mai mare reţea din România de automate de retrageri de numerar și plăţi, peste 2.500 de mașini, oferind încă din 2015 gratuitate persoanelor fizice care utilizează retragerile de numerar la echipamentele automate.

Un management corect al numerarului

„(…) Întreaga arhitectură a noilor sucursale BCR, inclusiv conceptul de agenţii cashless, a fost dezvoltată ţinând cont de propunerile venite din partea clienţilor noștri și în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare a Grupului Erste. (…) Avem o responsabilitate în a pune la dispoziţie un management corect al numerarului, deoarece România rămâne încă o ţară în care predomină operaţiunile
cash, fără ca acest lucru să ne împiedice să fim banca numărul unu în oferirea ambelor servicii cash/non-cash, la nivel naţional”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking BCR.

În fiecare dintre cele 33 de unităţi BCR cashless, clienţii vor putea derula operaţiuni bancare curente graţie celor două tipuri de echipamente de ultimă generaţie instalate: MFM – Mașini Multifuncţionale care permit o gamă largă de operaţiuni; APT – Ghișeu Automat BCR (APT) destinat persoanelor fizice, prin intermediul căruia se pot efectua depuneri de numerar și plăţi facturi.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.384