Noua directoare a Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Ilfov, Alina Bărbuceanu (pulover maro) prezentând activitatea instituţiei Sala Palatului

În 2017 NU a avut loc nici o activitate de tineret desfăşurată sub tutela Direcţiei
Judeţene de Sport şi Tineret

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov nr. 384, ediția print

În cadrul celui mai recent Colegiu prefectural constituit la nivelul judeţului Ilfov, Alina Bărbuceanu, director din luna octombrie 2017 al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Ilfov, a prezentat activitatea instituţiei pe care o conduce.

Referirile care au fost făcute au vizat mai ales activităţile sportive, în condiţiile în care, în anul 2017, în cadrul Direcţiei judeţene NU s-a desfăşurat nici o activitate de tineret. Mai ales că, la Concursul Local de Proiecte NU s-a prezentat nici un ONG sau asociaţie de tineret, deşi au fost îndeplinite toate condiţiile stipulate în metodologia de organizare, iar Direcţia a funcţionat, până în luna iulie 2017, cu doar doi angajaţi. Despre bugetul acestei Direcţii ar fi de spus faptul că el a fost, anul trecut, unul extrem de modic – de 40.000 de lei şi în aceste condiţii, pe partea de sport s-au putut organiza, în 2017, 7 activităţi sportive în Programul “Sportul de performanţă” şi 2 competiţii în “Programul Sportul pentru toţi”. În primul program este vorba de Campionatul judeţean de şah-open, desfăşurat în ianuarie 2017 în Otopeni, de Cupa 1 iunie la tenis de masă, din mai, la Roşu, Chiajna, de Memorialul Jean Pătrăţică – fotbal, din luna iunie, la Clinceni şi, tot în iunie, şi tot la Clinceni – de Memorialul Mihai Cruţescu – fotbal, apoi de Campionatul judeţean de tenis de masă, din octombrie, organizat în Chiajna, de Cupa oraşului Măgurele la karate, tot în luna octombrie şi, în noiembrie 2017, de Cupa oraşului Otopeni la şah. În Programul “Sportul pentru toţi” este vorba de Cercul pedagogic al profesorilor de educaţie fizică şi sport – jocuri sportive, organizat în mai la Brăneşti şi de Trofeul Old Boys la fotbal, competiţie organizată în iunie, la Bucureşti.

“Campionii României”, implicaţi direct în promovarea sportului

În 2018 Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret participă, alături de alte direcţii judeţene, la un proiect amplu organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, care se va desfăşura pe parcursul întregului an şi care are drept rol promovarea sportului în toate judeţele ţării prin implicarea şi participarea efectivă a unor glorii sportive ale României. Proiectul se numeşte “Campionii României”, iar în ceea ce priveşte Ilfovul, deja s-a desfăşurat o primă acţiune, în Clinceni, la Liceul Sportiv, unde a fost invitat Marian Sandu, campion european la lupte.