“Ajutor pentru copii” – aşa sună traducerea acestui program, devenit menire pentru fraţii Parfene, de la Tâncăbeşti. Este vorba despre un concurs de pescuit sportiv, cu scop caritabil. În urmă cu câteva zile s-a încheiat ediţia acestui an.

Printr-un mecanism de taxare a participării la competiţie, cât şi de obţinere a altor sponsorizări separate, se adună sume de bani care se îndreaptă către cazuri medicale grave. 

Copiii cu boli crunte sunt astfel ajutaţi concret, fiecare, în funcţie de priorităţile şi urgenţele familiale şi ale tratamentelor pentru supravieţuire. Totul funcţionează cu sprijinul şi colaborarea autorităţilor locale, din așezările Ilfovului. Anul ăsta a fost rândul Snagovului. 

Condamnați 

 Paul Cristian Păun – vârstă 13 ani – Handicap sever (somatic) cu drept de asistent personal;

 Ştefan Laurenţiu Barbu–vârsta 15 ani – Handicap grav (neuropsihic) cu drept la asistent personal;

 Marius Lucian Ștefan–vârsta 8 ani – Handicap grav (neuropsihic) cu drept la asistent personal;

 Maria Ioana Petrache–vârsta 5 ani– Handicap grav (mintal) cu drept la asistent personal;

Sume donate

Din taxa de participare la concurs a 26 de echipe de pescari sportivi s-au strâns 

15.600 lei. Din donaţii separate s-au adunat 8.200 lei. După achitarea unor cheltuieli curente, familia fiecărui copil a primit câte 5.325 lei. Totul, printr-un Contract de Mecenat, semnat şi de martori. 

 Sponsori: Dr. Cristian Sălăvăstru – “DentalArt Implant” şi Adel Abbar – “Fructe de 5 stele”

 Sufletul şi energia misiunii umanitare: Vlad Parfene

Marian Oancea – Primarul Snagovului: “Mă bucur că suntem împreună la acest moment special, la care numai nişte oameni deosebiţi pot participa. Să ajuţi nişte copii cu deficienţe în ziua de astăzi e destul de greu. Iar dv. dovediţi că aveţi un suflet mare şi mă rog la bunul Dumnezeu să vă ajute în tot ce faceţi. Şi patronii de la “Two Lakes, Two Brothers” sunt oameni pentru care îţi ridici pălăria în faţa lor. Cele 4 cazuri sunt cazuri deosebite. Dar pentru două sunt speranţe de recuperare în timp. Şi pentru gestul dumneavoastră, vă mulţumesc”.