Piațeta din fața Primăriei Buftea, s-a transformat, de 1 Iunie, în tărâmul distracției. De ziua lor, copiii au avut parte de aventuri de poveste, în cadrul unui program de excepție. Reprezentanții Primăriei Buftea și cei ai Centrului Cultural Buftea, care au și organizat evenimentul, i-au întâmpinat pe prichindei la petrecerea aniversară, cu multe surprize.   

Sărbătoriții au poposit pe tărâmul fermecat de la Buftea, nu mai puțin de opt ore. Mickey Mouse și partenera sa, Minnie Mouse, în calitate de prezentatori, au condus copiii în lumea de basm a lui Walt Disney, de la ora 10.00 până la ora 18.00. În spațiul amenajat special pentru ziua aniversară, în fața Primăriei Buftea, micuții au fost întâmpinați și de cel mai iubit cățel din toate timpurile, Scooby Doo, de îndrăgitul iepuraș Bugs Bunny, prietenul isteț Iepurilă, de zâna îndemânatică și pricepută Tinkerbell, clovni și foarte multe prințese. Împreună au cântat, au dansat pe ritmuri pline de antren și s-au distrat în voie, întreaga zi.

 Muzică plină de antren, baloane strălucitoare din săpun și magie

Pe toată durata programului, în piațeta din fața Primăriei au răsunat acordurile celor mai îndrăgite piese muzicale. Iar baloanele din săpun, colorate și strălucitoare, au creat o atmosferă de magie. Sub privirile fermecate ale copiilor, magicienii Paco și Antonio și iulizoniști de renume, printre care maestrul Rothini, au făcut spectacol pe scena amplasată în parc. Ei au uimit cu demonstrațiile spectaculoase cu iepurași, porumbei, cărți etc. Prichindeii curioși au avut ocazia să-i imite și să descopere tainele iluzionismului.

Spații de joacă, gratuite

De dragul copiilor, Primăria Buftea și Centrul Cultural Buftea au pus la dispoziția săbătoriților, pe lângă programul diversificat care a avut loc în aer liber, mai multe spații de joacă și dulciuri. Totul gratuit. De ziua lor, copiii au avut înghețată, ­popcorn, vată de zahăr și sucuri, la discreție.

Toboganele sub forma unor castele, parcă desprinse din basmele cu zâne, au fost, de asemenea, accesibile copiilor, fără ca părinții să scoată vreun ban din buzunar. Pasionații de pictură sau de alte actvități creative și recreative au avut la dispoziție ateliere de creație. Ei au participat la jocuri și concursuri interactive.  

Robotul Invadator,atracția principală

De 1 iunie, copiii de la Buftea au pășit și în lumea fascinantă a roboților. Mult timp, în mijlocul celor mici s-a aflat robotul uriaș, Invadator, care a devenit atracția principală a petrecăreților. Simpatic și inteligent, X-Robo, cum l-au alintat prietenii lui, de acum, personajul s-a acomodat ușor în lumea copiilor. Spre încântarea prichindeilor, el a făcut o baie de mulțime, a dansat precum un copil și le-a permis să se apropie de el, să-l țină de mână și să-i adreseze întrebări ca să-l cunoască mai bine. Robotul uriaș, surpriza din acest an a organizatorilor, și-a impresionat și mai mult prietenii, în clipa în care a aruncat cu artificii.