Comuna Snagov a sărbătorit Ziua Internaţională a Copilului printr‑un program dens şi variat, pus la punct atât pentru sărbătoriţii mici, de la grădiniţă până la clasa a IV-a, cât şi pentru cei mai mari din clasele V-XII,  în parteneriat Primărie-Consiliul local-Centrul de tineret A4Action. Despre întregul program povesteşte Iuliana Pavel, de la Centrul de tineret: „Încă de dimineaţă, de la orele 9, pe stadionul din Ghermăneşti, copiii mici au venit în număr foarte mare, pentru ateliere de creaţie cu diverse teme: pictură, confecţionare de brăţări etc. Apoi, cu cei mai mari, şi alături de ceilalţi colegi ai mei de la Centrul de tineret, am organizat două ore de orientare turistică, cu busola, în pădurea de lângă stadionul Snagov, din Ghermăneşti, o dată pentru a-i învăţa să folosească acest instrument şi apoi pentru ca ei să descopere frumuseţile naturale pe care le au şi cărora, poate, nu le acordă o atenţie foarte mare. Orientarea cu busola a fost dublată de jocuri de echipă, iar ideea de „echipă” le-a plăcut foarte mult celor mai mari. Dar, mai presus de toate, astăzi, de ziua lor, le-am vorbit copiilor despre fericire şi despre lucrurile sau situaţiile simple care generează o astfel de stare”.

Pe pontonul din Snagov, la capătul unei plimbări cu bicicletele în care i-am însoţit pe copii pe ruta stadion-ponton, primarul Marian Oancea spune: „Împreună cu consiliul local ne-am mobilizat pentru a face bucurii acelora care reprezintă viitorul comunei noastre şi, astfel, pe lângă ziua lor de naştere, să-i sărbătorim şi de Ziua Internaţională a Copilului. Copiii trebuie să ştie şi am vrut să simtă că sunt în centrul atenţiei noastre şi că-i iubim”.

Adunaţi în cerc, aşteptând momentul plimbării cu barca până la Palatul Snagov şi înapoi, copiii şi cei de la Centrul de Tineret A4 Action făceau o scurtă analiză a zilei. Ce le-a plăcut cel mai mult? Că au învăţat despre echipă şi despre fericire.

 Foto: Marian CALOIANU, Sorin BELOIU