Centrul Cultural Buftea a găzduit, ca în fiecare an, în week-end-ul trecut, Festivalul ,,Culorile Toamnei”, un concurs ajuns la cea de a VII-a ediție, care a reunit sute de iubitori ai frumosului.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 428, ediția print

O parte dintre parti­ci­panți, adică elevii uni­tăților de învățământ din orașul Buftea, s-au întrecut să creeze adevărate opere de artă, alții au venit să admire și să dea note lucrărilor expuse. Genurile artistice abordate de copii au fost pictură, colaj și artizanat, pe secțiunile preșcolari, primar, gimnazial și liceal, rezultând lucrări de o frumusețe și fantezie emoționante.

Premiile au fost acordate în funcție de notele primite de fiecare lucrare din partea celor care au vizitat expoziția. Pentru că are deja un renume, festivalul a adus multe bucurii, reunind 347 de tineri expozanți ale căror lucrări au putut fi admirate sâmbătă, 10 noiembrie, în intervalul 10.00 – 18.00. Alegerea celor mai bune și inspirate s-a făcut prin votul a aproape 400 de vizitatori, care au decis câștigătorii. Duminică, începând cu ora 11.00, având și o ambianță specială creată prin intermediul unui program artistic de micii artiști ai instituțiilor de învățământ din Buftea, au fost acordate premiile.

Avalanșă de cupe și diplome pentru micii artiști

Andreea Burtea a fost coordonatorul principal al acestui proiect de succes, ca vicepreședinte al Asociației Culturale ʺCasa artiștilor bufteni”. Copiii, artiști ai tuturor școlilor din oraș, au obținut o avalanșă de premii, fiind oferite numeroase cupe și diplome. Lucrările a 35 tineri artiști s-au situat pe locul I, premiul II a fost adjudecat de alți 45 de micuți tineri talentați, iar toți ceilalți participanți la concurs au ocupat locul III și au primit diplome. Locul I și Marele Trofeu al ediției, care a însemnat ca premiu o tabletă electronică, a fost câștigat Elena Sofia Ottu, de la Școala Gimnazială Nr. 1, educatoare Valentina Moraru, la secțiunea pictură, cu o lucrare înfățișând un copac, cum altfel, în culorile toamnei. Micuța artistă s-a declarat extrem de emoționată, dar foarte fericită. Mai ales că, deși a participat mereu la festival, acesta este primul ei premiu adevărat.