La finalul anului 2013, Buftea s-a transformat într-un tărâm de basm. Aici, Crăciunul, Revelionul și obiceiurile străbune au avut farmecul lor de neegalat. Mii de luminițe multicolore au strălucit cât vedeai cu ochii, ornamentele, globulețele frumoase și ghirlandele poleite, au îmbrăcat orașul în haine noi, de sărbătoare.

La sfârșitul anului, distracția, petrecerile și voia bună au avut destinația Buftea. În ciuda faptului că în acest sezon, norii plumburii și grei nu au cerut zăpada albă ca spuma laptelui, decorațiunile și programele artistice desfășurate în aer liber în preajma Nașterii Domnului și a trecerii dintre ani, au creat o adevărată feerie de iarnă. Un tărâm de basm, în care fiecare vizitator a avut ocazia să-și aleagă povestea preferată și să devină eroul ei.

 Crăiasa Zăpezii a împlinit dorințele copiilor…  

Cu puțin timp înainte de Crăciun, fermecătoarea Crăiasa Zăpezii, zâna cea bună și minunată, a poposit în rândul copiilor și i-a ajutat să-și îndeplinească dorințele. Ca prin magie, micuții cuminți și silitori, au fost răsplătiți pentru disciplina și rezultatele bune la învățătură, cu darurile cele mai frumoase. Cadouri pregătite de primarul Gheorghe Pistol și oferite, negreșit, de Moșul cel Bun și ajutoarele sale, pe patinoarul din fața primăriei care a strâns sute de iubitori de mișcare pe gheață.  

Iar Moș Crăciun a venit cu sania trasă de reni 

Cât este ziua de mare, în așteaptarea sărbătorii Nașterii Pruncului Sfânt, la Buftea au răsunat colindele tradiționale. Printre clinchetele clopoțeilor și cântările care au adus urări de bine, de sănătate și fericire invitaților, Moș Crăciun însoțit de spiridușii lui, a venit cu tolba-i plină, tocmai din depărtări. Spre uimirea micilor privitori, el a ajuns la Buftea, cu sania trasă de doi reni superbi. Rând pe rând, copii s-au urcat în săniuța Moșului, au ascultat poveștile spuse de spiriduși și și-au primit cadourile cu bucurie. 

 Cel mai mândru copac, bradul de la Buftea 

Unul dintre cele mai importante obiceiuri păstrate din moși-strămoși este împodobirea bradului. Iar la Buftea, în “orășelul copiilor” a fost gătit și împodobit cu gust, un brad falnic. Cel mai mândru copac, a arătat spectaculos. 

“Crăciunul este cel mai frumos moment din an. Venirea pe lume a Pruncului Sfânt este cea mai mare minune și ne-am propus să aducem farmecul sărbătorii aici, la Buftea. Și pentru că Sărbătorile de Iarnă se petrec în familie, vreau ca buftenii să se bucure de cele mai frumoase sărbători de până acum, alături de cei dragi. Tuturor, le doresc un sincer și călduros la mulți ani cu sănătate și realizări!”, a spus primarul orașului Buftea, Gheorghe Pistol.