Campion la culturism și fitness, sportivul le-a explicat copiilor cum să facă mișcare, ce să mănânce, cum să-și depășească limitele

Campionul buftean la culturism și fitness Alexandru Albulescu ale cărui performanțe sportive sunt impresionante s-a aflat zilele trecute în mijlocul copiilor de la Școlile Gim. Nr. 3 și Nr. 4 din Buftea, participând la activități pregătite în cadrul Programului ”Săptămâna Verde”. 

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.700

30

Sportivul le-a vorbit elevilor despre rolul alimentației și al mișcării pentru menținerea sănătății și ce pot face pentru a avea un corp dezvoltat armonios.

În 2021, Alex Albulescu obținea titlurile de vicecampion european la categoria ”Games Classic Bodybuilding 40+”, la Campionatul European de Culturism și Fitness și de campion mondial la categoria ”Games Classic Bodybuilding – Masters 40-44”, la Campionatul Mondial, desfășurate, ambele, în Spania.

”Perioada copilăriei este crucială pentru formarea și dezvoltarea viitorilor adulți. În această perioadă, copiii absorb informații și învață rapid, iar experiențele lor timpurii au un impact semnificativ asupra personalității, abilităților și comportamentului lor ulterior. Este important să le oferim un mediu sigur, stimulant și încurajator, în care să își dezvolte abilitățile sociale, emoționale, cognitive și fizice în mod sănătos și echilibrat. M-am bucurat să particip cu informații care sper că le sunt de folos”, ne-a declarat sportivul de performanță, mulțumind conducerilor unităților de învățământ pentru invitație. ”Dragostea pentru munca mea este alimentată de bucuria de a ajuta oamenii să-și depășească limitele, să-și atingă potențialul și să-și îmbunătățească viața. Fie că ofer sfaturi nutriționale, îi motivez să facă mișcare sau îi sprijin si pe partea de dezvoltare personală, mă bucur să le fiu alături în călătoria lor către o viață mai echilibrată”, a mai spus camipionul.