Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale continuă să schimbe vieți. Nu mai puțin de 24 de familii sărmane din Grădiștea și Sitaru au avut parte, din nou, de o mică surpriză din partea acestor oameni cu suflet mare. La începutul lui Făurar, voluntarii s-au deplasat la casele familiilor care duc un trai greu și, cu bucurie în suflet, le-au dăruit pachete cu produse alimentare de bază.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 451, ediția print

Acțiunea a avut loc în cadrul unei noi ediții a campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. “Am întâlnit cazuri sociale foarte complexe care se confruntă cu probleme serioase nu numai din cauza pandemiei. Pe aceste familii le cunoaștem de câțiva ani de zile. Am mai ajuns aici, în aceste parohii, și le-am mai ajutat. Din păcate au aceleași probleme. Nici acum nu au curent electric. Sunt familii numeroase cu foarte mulți membrii dar cu venituri foarte mici, care trăiesc la limita subzistenței. Lipsa locurilor de muncă i-a adus aici, în acest prag al sărăciei. Am întâlnit inclusiv familii care trăiau din alocațiile copiilor și se străduiesc să lucreze cu ziua prin sat. Ce este dureros este faptul că suferă copiii. Au foarte multe lipsuri. Ceea ce m-a bucurat foarte mult, însă, este că acești copii sunt înscriși la școală și conștientizează că prin educație își pot depăși condiția”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale.

S-au legat prietenii frumoase  

“Nu este pentru prima dată când voluntarii ajung în această comunitate și doresc să le mulțumesc pe această cale. Familiile ajutate astăzi au diferite deficiențe materiale. Se bucură de vizita voluntarilor și pot mărturisi, având în vedere că nu este prima dată când i-au vizitat, au devenit prietenii lor”, ne-a explicat părintele Petruș Boboc, de la Parohia Sitaru. Darurile voluntarilor au fost primite cu mare bucurie de către săteni. “Am un ajutor social de 140 de lei și alocația fiicei de 200 de lei. Băiatul mai lucrează în pădure și mai îmi dă bani de medicamente pentru că sunt foarte bolnavă. Nici curent în casă nu am, din cauza neajunsurilor financiare”, ne-a spus o localnică. În cadrul campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, 4.866 de familii din 170 de localități au primit ajutor din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.