Surpriză de proporții în Liga I

Fără îndoială, Concordia este echipa surprizelor. Cu o evoluție „sinuoasă” și doar 5 goluri marcate în 10 etape, formația ilfoveană se situează în clasament mai bine decât campioana en-titre, Astra Giurgiu. Echipa lui Săndoi are sclipiri care pe mulți îi lasă cu gura căscată, ultima asemenea ispravă fiind victoria cu 1-0, în „Groapă”, cu Dinamo.

 

Sunt convins că nimeni nu s-ar fi așteptat la o asemenea surpriză din partea Concordiei! Dinamoviștii, cu atât mai puțin. Mai mult ca sigur, elevii lui Andone au considerat acest meci o simplă formalitate și erau convinși că vor spulbera formația din Chiajna. Dar, încă o dată, s-a confirmat zicala „buturuga mică răstoarnă carul mare”.

 

Fortăreața ilfoveană…

… s-a dovedit inexpugnabilă. Ilfovenii s-au mișcat bine în apărare și au blocat eficient spațiile. Iar Bălgrădean a fost într-o formă de zile mari. Timp de câteva minute, el a reușit să „sigileze” poarta și să respingă, exasperant pentru dinamoviști, toate șuturile acestora. Se poate spune că Bălgrădean are un mare merit în această victorie neașteptată a „vulturilor”. Ei au tranșat partida, așa cum ne-au obișnuit în ultima vreme, cu un singur gol, marcat de Marian Cristescu cu capul, în min. 34, din centrarea perfectă a lui Bucurică. După marcarea golului, dinamoviștii s-au năpustit în atac, dar au făcut-o ha­otic, în timp ce ilfovenii s-au apărat exemplar. Hanca s-a învârtit bezmetic pe teren, iar Rotariu a trimis sterotip şuturi de la distanţă, care erau o bagatelă pentru Bălgrădean. Nimic nu a mai funcţionat pentru dinamovişti: nici apărare, nici mijloc, nici atac. Iar în ultima parte a meciului de sâmbătă, Chiajna s-a apărat foarte bine și a aglomerat zona din fața careului lui Bălgrădean, astfel că Dinamo n-a reușit nici măcar să egaleze.

Săndoi, mulțumit
de jucătorii săi

La finalul meciului, Emil Săndoi a avut numai cuvinte de laudă la adresa elevilor săi. „În partida cu Dinamo, cred că timp de 70-75 de minute ne-am prezentat destul de bine, ocaziile au fost de partea noastră, cred că am fost la egalitate de posesie cu Dinamo, o echipă foarte bună. Bălgrădean a făcut un meci foarte bun, dar vreau să felicit toată echipa pentru toate cele trei puncte. Am demonstrat şi astăzi că, cu foarte multe schimbări, am jucat de la egal la egal cu Dinamo şi cred că suntem pe un drum bun”, a spus Săndoi. Etapa următoare, Chiaj­na va întâlni, pe teren propriu, formația Pandurii Târgu Jiu.

O victorie „cu cântec”

 

FC Voluntari a fost, la rândul ei, cât pe-aci să realizeze și ea o surpriză cu Steaua, dar arbitrul Ovidiu Hațegan nu a fost de acord. Jucătorii lui Florin Marin s-au întrecut pe sine. În minutul 25, ilfovenii conduceau deja cu 1-0, prin golul lui Ivanovici după o acțiune de atac foarte bună. Bucuria celor de la Voluntari a fost, însă, de scurtă durată. Două minute mai târziu, Adi Popa a egalat cu un șut în dreapta lui Bornescu. În repriza a doua, însă, se pare că Hațegan s-a decis să dea o mână de ajutor Stelei, care nu prea dădea semne că ar putea tranșa partida în favoarea sa. El a acordat, în minutul 49, un penalty, după un fault inexistent la De Amorim, transformat de Boldrin. După 10 minute, însă, ilfovenii au reușit egalarea, la o gafă a lui Enache, pus să joace fundaș dreapta (?!). Dar pentru că Steaua avea nevoie de o victorie, în min. 85, Hațeganu a mai acordat gratuit o lovitură liberă, executată de Boldrin și fructificată de Momcilovic. Astfel a fost stabilit rezultatul final al unei partide care, dacă n-ar fi existat Hațeganu, ar fi avut un alt deznodământ.