Poliția Capitalei, în parteneriat cu alte instituții publice, a inițiat prima campanie de prevenire a hărțuirii în școli, eveniment parte a seriei de activități organizate în perioada 26 – 30 septembrie, cu ocazia “Săptămânii Prevenirii Criminalității”.

“Proiectul «O mână de prieteni» și-a propus să ofere societății un model de intervenție preventivă în care cazurile de bullying să fie identificate în stadiu incipient, iar copiii cu potențial victimogen sau criminogen să fie sprijiniți, prin activități de dezvoltare personală, să adopte un comportament dezirabil cu normele sociale și școlare”, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.

Lansarea proiectului, un parteneriat al Poliției Capitalei cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Asociația Spring și Protecția Copilului din sectoarele 4 și 5 s-a desfășurat la Palatul Copiilor, iar în cadrul evenimentului au avut loc vizionări, în premieră, a unor filme de scurtmetraj, care vor constitui suportul proiectului în școli.

“Atât victima, cât și agresorul vor fi tratați din perspectiva nevoilor de siguranță proprii, plecându-se de la premisa că nimeni nu este rău, ci doar insuficient ascultat și ajutat să se dezvolte pozitiv”, a mai precizat sursa citată.

 

Zilele prevenirii

În perioada 26 – 30 septembrie, la nivel național s-a desfășurat cea de a XI-a ediție a ”Săptămânii Prevenirii Criminalității”, eveniment pe parcursul căruia au fost promovate activități de prevenire a criminalității și pentru dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă și mediul privat.

 

26 septembrie a fost Ziua prevenirii delincvenței juvenile; 27 septembrie – Ziua prevenirii victimizării minorilor; 28 septembrie – Ziua prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului; 29 septembrie – Ziua prevenirii violenței în familie și 30 septembrie – Ziua educației rutiere.