Ne topim de căldură! Gradele din termometre cresc de la o zi la alta, iar aerul este tot mai greu de respirat. Ne putem bucura de puțină răcoare, dacă ne amenajăm o oază de verdeață în propria locuință. Iată, câteva dintre plantele care ne purifică aerul în zilele toride de vară!

Este dovedit științific! Anumite plante îmbunătățesc calitatea aerului, reducând concentrația de toxine din încăperi. Efectele dăunătoare a benzenului, formaldehidelor și a amoniacului, substanțe care intră în componența mobilierului, a păturilor, a covoarelor, a maselor plastice și a altor obiecte din casă, pot fi evitate. Multe dintre plantele de cameră nu sunt doar frumoase, ci au și proprietatea de a purifica aerul. Ele filtrează poluanții și dioxidul de carbon pe care îl expirăm, eliberând oxigenul și crescând umiditatea. Care sunt acestea?  

 

Feriga de cameră

Absoarbe noxele și contribuie la sporirea nivelului de oxigen din încăpere. Este ideală mai ales pentru încăperile închise în care se fumează. Însă, este interzisă în cazul în care în locuință există și un animăluț de companie. Are frunzele toxice pentru un patruped.

Ficusul

Este unul dintre cei mai buni aliați în lupta cu aerul toxic din casă.

Aloe Vera

Purifică aerul prin eliminarea formaldehidei, una dintre substanțele inclusă în clasa celor posibil cancerigene. Aceasta se află în covoare, mochete și canapele, iar în scurt timp provoacă iritații ale nasului, gâtului, insomnii și dureri de cap.

Limba soacrei

Absoarbe substanțele volatile din vopseluri, lacuri și adezive, împrospătând aerul.

Crizantema

 

Are puterea de a absorbi până la 90% din formaldehidă și monoxidul de carbon, în doar câteva zile.