Comuna Gruiu se pregătește de alegeri cu doi candidați “de excepție”: Gheorghe Simion și Ion Dabu. Prin ce se disting cei doi? Răspunsul e simplu: prin nulitate. Unul dintre ei , mai exact Gheorghe Simion, s-a trezit într-o dimineață, a făcut ochii roată pe Google Map și a rămas hipnotizat de numele unei localități din Ilfov: Gruiu. Era prin martie, și astenia de primăvară poate provoca efecte neprevăzute asupra celor dotați cu un creieraș văduvit de neuroni. Ce mai conta că dumnealui nici nu lo-cuia acolo… Celălalt vajnic doritor de scaun de primar cel puțin e băștinaș. E tehnician veterinar, dar e cunoscut ca un cal breaz. Dar să-i luăm pe rând.                 
Gheorghe Simion, cum spuneam, nu este din Gruiu. El și familia lui locuiesc în Ploiești. Dar prin martie 2012 ce i-a trecut prin minte? Să-și facă mutație în comună, ba mai mult, să devină viitorul primar al localității. De venit în comună vine în timpul liber, mai exact duminica. Locuitorii îl consideră un musafir sporadic. Nici măcar vecinii nu-l cunosc. Tot ce-am putut afla despre activitatea celui care vrea să conducă destinele locuitorilor din Gruiu este că ar fi fost o vreme un sefuț pe la piețele ploieștene. Gurile rele spun că, datorită destoiniciei sale, s-a cam ales praful de ele. Ulterior ar fi lucrat în cadrul Petrom. De competent ce era a fost grabnic zburătăcit din companie, mai ales că a fost prins cu diverse găinării. Și ca să păstrăm același registru, cei care au mai auzit de el prin comună spun că are o echipă de consilieri de râsul curcilor.
Cine îl alină pe ­veterinarul Dabu
Ionică Dabu se vrea și el la primărie. Cum spuneam, este cunoscut ca un cal breaz. Circulă o vorbă prin comună, conform căreia, atunci când trece Dabu prin comu-nă câinii încep să urle a pustiu, iar vacile mugesc de ți se rupe inima. Asta pentru că se presupune că îl țin minte că e priceput în meseria lui. Dar cel mai tare este Dabu în profilul său de pe Facebook. El pretinde că este candidat independent, dar toți știu că este independent din partea PRM. Cum deschizi feisbucu’ pe profilul lui, dai de un anunț tare: CANDIDEZ INDEPENDENT LA PRIMĂRIA GRUIU, DACĂ NU POT SINGUR FAC ALINATE(SIC!).
Dar să vedem cum se descrie Ionică cel prost, pe site. El recunoaște cu seninătate că cel mai mult pe lume îi place cash-ul, adică banii gheață. Sau o fi vrut să scrie cașul, având în vedere meseria lui. Totodată, este interesat de femei, de poker și-i place de Stalone, Gabi Szabo, Ion Țiriac și Hagi. Și ca o încununare a tuturor acestor minunății,  aflăm secretul succeselor lui în viață: “Nu sunt perfect, dar mă perfecționez pe zi ce trece!”. În prostie, am zice noi…