Doina Mănăilă, numită de mijloacele de informare primărița Terminator, este plină de idei și inițiative care, crede dumneaei, ar transforma comuna pe care o condu-ce într-un El Dorado. Cea mai fantezistă idee este de departe cea care are ca subiect construirea unei piste de Formula 1 în localitatea pe care cu ”succesuri” o conduce. Pentru a obține bunăvoința Celui-de-Sus, doamna mai sus citată s-a gândit să ctitorească o troiță. Un kitsch perfect, cu geamuri termopan și flori din hârtie creponată.
Mare amatoare de adrenalină și automobilism, doamna primar nu vrea să renunțe în ruptul capului la visul său. Ține morțiș să-i vadă pe viu pe Vetel, Button, Alonso, Schumacher, Webber sau Hamilton facând ture în jurul comunei pe care o păstorește. Nu contează că drumurile din localitate arată cum arată, adică jalnic, că șanțurile de pe marginea drumului mustesc de apă verzuie, plină de lintiță, că oamenii pentru a se deplasa unde au nevoie se înghesuie în cașcarabete gata să se dez-membreze, că nivelul de trai al multor locuitori este sub limita săraciei. Avem nevoie de Formula1! Vă dați seama cât ar avea de câștigat vulcanizările din comună când vor merge să schimbe cauciucurile piloților? Trai neneacă! Lăsând gluma la o parte, doamna primar nu se poate lăuda cu mari realizări în ultimii patru ani. Ba mint! A renovat sediul primăriei!
Doina Mănăilă are însă un susținător fervent. Îl cheamă Costică Sadic (sic!!!) și e cârciumar. Are o coșmelie în care găsești mai multe muște decât clienți. Trupeș, nebărbierit, cu un șorț slinos, ­mâini cu degete groase precum cârnăciorii și mititeii dubioși pe care-i frige, cu unghiile încercănate de un doliu permanent, nea Costică ne spune că este consilier local în mandatul doamnei Terminator. “Doamna primar a făcut și dânsa ce-a putut!”, ne spune cu un soi de mândrie și ne arată cu mâna-i je-goasă peste drum.”Ia uitațí ce troiță! Nu-i așa că-i frumoasă?”. Într-adevăr, drăcovenia, (Doamne, iartă-mă!) este un fel de cutie din sticlă care adăpostește o cruce kitschioasă și câteva flori ofilite. N-am avut altceva de făcut decât să ne închinăm în fața unei asemenea realizări și am plecat rugându-ne la Dumnezeu să participăm și noi ca spectatori la prima cursă pe Dascălu Ring.