Campanie de ecologizare în forță

Gabriel Lupulescu vine cu soluții reale, muncă, seriozitate și oameni dispuși să schimbe lucrurile în bine pentru comunitate

În Bragadiru s-a desfășurat sâmbătă, 17 aprilie, prima parte din cea mai mare campanie de curățenie din acest oraș, o amplă campanie de ecologizare organizată de candidatul din partea PNL la funcția de primar, Gabriel Lupulescu.

Cunoscutul om de afaceri ne-a declarat că depozitarea ilegală a deșeurilor este o problemă din ce în ce mai mare, cu care se confruntă orașul Bragadiru zi de zi și care nu poate fi rezolvată decât prin acțiuni concrete, așa cum s-a văzut sâmbătă.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 545

”Interesul față de oameni și de comunitate nu se arată doar pe Facebook. Nu ajută pe nimeni să ne postăm cu maldărele de gunoaie în spate arătând cu degetul și nefăcând practic nimic. Avem nevoie de soluții reale, de muncă, seriozitate și de oameni dispuși să schimbe lucrurile în bine. Împreună cu voluntarii prezenți astăzi (n.r. – sâmbătă), și cu ajutorul bragadirenilor am început curățenia la noi acasă. Vă mulțumesc pentru implicarea, seriozitatea și spiritul civic de care ați dat dovadă! Continuăm acțiunea joi, 22 și miercuri, 28 aprilie și vă chem să ne fiți în continuare alături! Împreună, curățăm Bragadiru!”, a spus Gabriel Lupulescu. 

O mobilizare exemplară

Campania de curățe­nie a însemnat, așa cum o dovedesc și imaginile, o impresionantă mobilizare de forțe, oameni, echipamente, mașini speciale. Șapte zone au fost curățate de zeci de voluntari dotați cu echipamente de protecție corespunzătoare, dar cu și mai mult entuziasm și determinare. Gunoaiele au fost strânse, atât cu ajutorul oamenilor, cât și cu mașini spciale, puse în saci și îndepărtate din zonele: str. Celofibrei – str. Smârdan, str. 13 Decembrie, str. Jadului- str. Safirului, str. Monumentului – str. Râul Doamnei, str. Intrarea Draganului – str. Celofibrei, Parc Bragadiru – str. Griviței, precum și din acostamentele DN6 stânga-dreapta.

”Curățăm împreună astfel încât să putem construi tabloul noului Bragadiru. Pentru că, doar împreună, putem obține tabloul unei comunități mai bune. Un oraș curat începe de lângă tine!”, este îndemnul candidatului la funcția de primar al orașului Bragadiru, din partea PNL. 

Campania continuă

”Orașul nostru, Bragadiru, în care trăim, în care muncim zi de zi sau în care am ales să ne construim afacerea este casa noastră a tuturor. Și spre binele tuturor trebuie să o păstrăm curată. Respectul față de mediu înseamnă respectul față de cei din jurul nostru, față de comunitatea în care trăim, față de sănătatea familiilor noastre, față de sănătatea copiilor noștri. Respectul față de mediu este o dovadă de civilizație și de educație. Iar curățenia din fața caselor noastre, din fața firmelor noastre, de pe străzile orașului nostru reflectă imaginea noastră, a acestei comunități. De aceea, lansez pe această cale un apel către voi toți: haideți, ca în aceste trei săptămâni înaintea sfintelor Paști să încercăm să ne curățăm împreună orașul așa cum prin tradiție ne curățăm casele sau curțile de fiecare dată înainte de sărbători! Vă îndemn pe toți ca joi – 22 aprilie și miercuri – 28 aprilie, fiecare dintre noi să curețe spațiul din fața casei, din jurul blocului sau al sediului firmei!  Alături de echipa mea și de reprezentanții societăților comerciale care s-au oferit să ne sprijine vom fi acolo, lângă voi. Un oraș curat începe alături de tine!”, le-a transmis cetățenilor Gabriel Lupulescu.

Omul de afaceri ne-a declarat că a decis organizarea acestei campanii în forță deoarece a primit din partea cetățenilor foarte multe plângeri care reclamau problema gunoaielor. Ulterior Gabriel Lupulescu a mers pe teren, a văzut care sunt problemele și a decis să facă tot posibilul pentru a colecta aceste gunoaie în totalitate.

”Unii dintre candidați, cred că au răsfirat gunoiul, în anumite zone, ca să creeze o imagine proastă primăriei, fiind condusă de viceprimarul care este tot PNL”, și-a manifestat dezamăgirea candidatul.

El a menționat că prin această campanie încearcă să adune cât mai mult gunoi, și selectiv, și gunoi menajer. ”Încercăm să vorbim și cu oamenii pentru o mai bună colectare a gunoiului. Am încercat să discutăm cu fiecare în parte, unii au venit și au făcut doar poze, alții ne-au întrebat de ce strângem gunoaiele, fiind terenuri pe domeniul public. Noi am venit în sprijinul cetățenilor să strângem aceste gunoaie, cu echipa mea. Cine dorește să conducă această localitate trebuie să fie cu sufletul alături de cetățean. Nu cu ură și cu dezbinare. Trebuie să vii lângă cetățean să îl ajuți, să arăți lucrurile bune ale orașului, străzile frumoase, oameni civilizați. Bragadiru este un oraș care are un buget mic și nu poate asigura toate nevoile. A intrat într-o dezvoltare rapidă, cu foarte multe case și blocuri care necesită infrastructură majoră, dar trebuie știut că nu poți să susții aceste demersuri cu un buget de doar 10 milioane de euro. Neavând acești bani, lucrurile trebuie făcute etapizat și trebuie atrase fonduri externe, de la CJI, de la Guvern etc”, a mai explicat omul de afaceri.

Potrivit ­acestuia pro­ve­niența gunoaielor nu este greu de dovedit. Bragadiru este localitate aflată la periferia orașului București, pe lângă linia de centură, unde există numeroase terenuri virane, multe unități militare care au fost părăsite și trebuie înțeles că administrația locală nu poate face față tuturor acestor probleme, cu doar 22 de polițiștii locali pentru 100.000 de locuitori.

O echipă pentru bunăstarea oamenilor

”Sunt antreprenor de foarte mulți ani, cu un concern de firme cu 800 de angajați, cu taxe și impozite plătite la stat. Sunt dezvoltator imobiliar, unul dintre cei 10 dezvoltatori care au construit în Cartierul Latin, de care cetățenii sunt foarte mulțumiți. Nu am venit la primărie sărac, ci bogat, am venit să fac ceva și nu de dragul de a împărți funcții.  Vin să fac treabă și voi crea o echipă de tineri cu care voi implementa ceva nou în primărie, pentru dezvoltarea orașului, pentru curățenie, pentru bunăstarea oamenilor”, a atras atenția Gabriel Lupulescu.

Un manager la primărie

Gabriel ­Lupulescu, unul dintre cei mai cunos­cuți și de succes manageri ai orașului Bragadiru, este propunerea Partidului Național Liberal pentru Primăria Bragadiru, candidatul cel mai bine cotat în sondajele de opinie.

Cu o experiență de peste 10 ani în anteprenoriat, Gabriel Lupulescu este  prezentat ca fiind unul din puținii oameni care știu și pot să transforme administrația publică locală în spiritul competenței, seriozității și al respectului pentru oameni, un om de succes al comunității sale.

“Orașul nostru are nevoie de un manager la primărie, un om care a arătat că poate construi, că poate consolida și dezvolta. Politica nonvalorilor, a populismului și ipocriziei, care este excesiv promovată pe plan local, trebuie să se încheie. Obiectivul meu ca primar este transformarea administrației într-una bazată pe trans­parență și eficiență, însă doar cu implicarea reală a comunității în procesul de luare a deciziilor. Nu ne jucăm de-a politica și nici de-a managementul. Iar eu sunt aici pentru a câștiga și a face ceea ce fac deja de peste 10 ani – construcție și dezvoltare. Oamenii nu mai vor candidați din actualul sistem politic, ci își doresc oameni noi, curați și care au făcut ceva în viață. Vor o nouă politică, a muncii serioase și a proiectelor curajoase, cu o viziune integrată asupra dezvoltării acestui oraș. Împreună cu cetățenii, vom transforma Bragadiru în orașul în care vrem să trăim. Vom arăta tuturor că, acum, se poate!”, potrivit lui Gabriel Lupulescu.