Dis-de-dimineață, peste 150 de enoriași care vin cu evlavie de sărbători să-și găsească liniștea sufletească la Parohia din Ciolpani au asistat duminică, 8 iulie, la un eveniment religios deosebit. Un sobor preoțesc condus de protoiereul Paul Constantin și parohul Cristian Manicea de la Biserica Nașterea Maicii Domnului din comuna Ciolpani, a sfințit noua capelă modernă din curtea lăcașului de cult.

Parohia care poartă hramul Nașterii Maicii Domnului din Ciolpani, județul Ilfov, deține din acest an o capelă modernă unde, localnicii vor putea pregăti în cele mai bune condiții tot ce trebuie pentru priveghiul și masa de pomenirea a celor dragi, trecuți în neființă. Șapte preoți au oficiat slujbele speciale în prezența a aproximativ 170 de credincioși. S-a început cu Utrenia, apoi a avut loc slujba sfin­țirii capelei cu untdelemn și aghiazmă, urmate fiind de Sfânta Liturghie. „Știm cu toții că pierderea unei ființe dragi, reprezintă o grea durere pentru cei rămași în viață și organizarea unei mese de pomenire în memoria celui trecut la cele veșnice ar reprezenta un de-ranj și mai mare pentru familia greu încercată. Așadar, odată cu sfințirea acestei capele, toate cele necesare pentru o înmormântare decentă, inclusiv pomana se pot face aici în curtea bisericii noastre”, ne-a mărturisit parohul Cristian Manicea, preotul care slujește în acest lăcaș de cult de circa 22 de ani. 

Preotul Manicea este totodată, un bun prieten și un părinte desăvârșit pentru localnicii din Ciolpani, ușurându-le deseori sufletele întunecate.