După mai puțin de două luni de vacanță, fotbalul din Liga I revine în atenție. Din acest week-end începe campionatul!

Mai mult ca nicio­dată, Liga I pare a fi îm­părțită între cei doi poli de influență ai fotbalului, Capitala și Provincia. Umiliți în ultimii ani de grupări precum CFR Cluj, Unirea Urziceni sau Oțelul Galați, care nu le-au permis să se mai apropie de titlu, granzii Dinamo, Steaua și Rapid, au avut o campanile de achiziții extrem de importantă și promit să rupă blestemul ultimilor ani și să se apropie iar de titlu. Pe de altă parte, însă, nici CFR Cluj, FC Vaslui sau Petrolul Ploiești (mulți văd echipa din orașul Auru-lui Negru ca fiind marea revelație a campionatului) nu au stat degeaba, ba din contră! Așa că așteptăm un sezon cu cel puțin șase echipe care visează la titlu!

Pe de altă parte, un alt pol de interes al noului sezon îl va constitui Viitorul Constanța. O debutantă pe prima scenă, echipa de la malul mării are rolul de a-l readuce în prim-plan pe patronul Gheorghe Hagi, primul reprezentant al generației de aur care ajunge în prima ligă având în spate o afacere cu care a plecat de la zero, constru-ind mai întâi Academia Hagi, apoi clubul și, acum, investind masiv într-o bază sportivă care se construiește la Ovidiu. 

Tot debutante în prima ligă sunt și CS Turnu Severin și CSMS Iași. Situația celor două echipe, totuși, este diferită: dacă echipa severineană se află cu adevărat pen-tru prima oară în liga de elită, cea din Iași nu este decât o prelungire a celebrei Politehnica, transformată însă în CSMS din cauza imenselor datorii ale clubului. Altfel spus un club “nou” cu o tradiție de zeci de ani…

În ceea ce privește echipele din Ilfov, de această dată putem vorbi doar de Concordia Chiajna. Fără antrenorul care a făcut miracole la acest club în sezonul trecut – este vorba de Laurențiu Reghecampf, ajuns la Steaua – este de urmărit dacă cei de la Concordia vor putea ține pasul cu prima ligă. Sperăm din tot sufletul să nu aibă soarta “meteoriților” Fulgerul Bragadiru, Victoria Brănești sau CS Otopeni și să devină o grupare de tradiție în prima ligă!

    Programul primei etape

Vineri, 20 iulie

Pandurii Tg Jiu – Universitatea Cluj, ora 18.30 – Digi Sport

CS Turnu Severin – Dinamo, ora 20.20 – Antena 1

Sâmbătă, 21 iulie

Petrolul Ploiești – Ceahlăul Piatra Neamţ, ora 19.00 – Digi Sport

CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș, ora 21.30 – Digi Sport

Duminică, 22 iulie

CSMS Iași – Oţelul Galaţi, ora 19.00 – Digi Sport

Gloria Bistriţa – Astra Ploiești, ora 19.00 – Dolce Sport

Rapid – FC Vaslui, ora 21.30 – Digi Sport

Luni, 23 iulie

Viitorul Constanţa – FC Brașov, ora 19.00 – Digi Sport

Steaua – Concordia Chiajna, ora 21.30 – Digi Sport

Dinamo a câștigat primul trofeu al sezonului, Supercupa României, după ce a învins cu 6-4 (la penaltyuri) pe CFR Cluj, într-un meci disputat pe Național Arena. Este al doilea trofeu pe care antrenorul Dario Bonetti îl ia cu Dinamo (după Cupa României, 1-0 cu Rapid) în numai câteva luni. “Am meritat să câștigăm, s-a văzut că dacă stăm în teren cu liniște putem câștiga. Nu mă interesează criticile aduse mie, vreau să lucrez în continuare cu acești băieţi și să le aducem bucurie fanilor. Nu mă intere-sează alţii, noi am făcut o partidă mare și dacă scorul ar fi fost 6-2 nu ar fi fost nicio problemă. Trebuie să uităm repede această euforie, să revenim cu picioarele pe pământ, să devenim o echipă puternică și competitivă”, a spus Bonetti.

Dinamo București a câștigat Supercupa învingând cu 6-4 (0-1, 1-1, 2-2) după executarea loviturilor de departajare, formaţia CFR Cluj. Golurile au fost marcate de Valente, 36, Kapetanos, 102 / Ţucudean, 62, 101.