BEI finanțează proiectele POR

Banca Europeană pentru Investiții (BEI) a semnat un acord de finanțare cu Ministerul Finanțelor Publice, cu Ministerul Fondurilor Europene și cu Agenția Națională de Achiziții Publice, prin care acordă României o finanțare în valoare de 360 milioane de euro pentru proiecte prioritare în cadrul Programelor Operaționale ale Uniunii Europene, din perioada 2014 – 2020. Acești bani vor fi folosiți pentru acoperirea parțială a cheltuielilor efectuate de la bugetul de stat în contul contribuției naționale la investițiile orientate către creștere, din perioada de programare UE 2014 — 2020, în cadrul Programelor Operaționale Competitivitate, Capital Uman și anumite axe prioritare din Infrastructură Mare.

 

 

Pokemon Go crește acțiunile Nintendo cu 50%

Acțiunile companiei nipone Nintendo au înregistrat o creștere spectaculoasă, de peste 50%, după ce, săptămâna trecută, a fost lansat jocul Pokemon Go. Acesta este un joc gratuit, care implică găsirea și capturarea de personaje virtuale Pokemon în diferite locuri din viața reală. Pokemon Go a generat deja venituri de mai multe milioane de dolari. Jocul în sine este gratuit însă utilizatorul este stimulat să bage mâna în buzunar dacă vrea să adauge anumite funcții suplimentare, de exemplu pentru a cumpăra alimente pentru hrana monștrilor capturați.

 

 

Dacia se vinde bine

Vânzările de autoturisme Dacia au înregistrat, în iunie, un avans de 16,3% în Europa (UE plus EFTA), iar cota de piață a constructorului de automobile a urcat la 3,1%, de la 2,8%, conform statisticilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Înmatriculările de autoturisme Dacia în Europa s-au cifrat, luna trecută, la 46.252 de unități, în creștere față de iunie 2015 (39.779 vehicule). În primele șase luni din acest an, livrările de autoturisme Dacia au înregistrat o creștere de 7% în Europa, iar cota de piață a constructorului de automobile s-a menținut la 2,8% în perioada ianuarie – iunie 2016.

 

Casele de marcat, conectate la ANAF

Până în data de 1 noiembrie 2017, operatorii economici vor trebui să-și schimbe casele de marcat cu suport hârtie cu unele de generaţie nouă, cu memorie electronică, a anunțat ministrul Finanțelor, Anca Dragu. Măsura vizează reducerea evaziunii fiscale. Potrivit ministrului, „noile case de marcat vor fi conectate la ANAF”. Anca Dragu susține și că, în acest mod, „se va reduce birocraţia și va crește transparenţa tuturor operaţiunilor”.