Pierderi de un milion de euro pe zi

Lipsa zăpezii din staţiunile montane și temperaturile crescute, care fac imposibilă producerea zăpezii artificiale, au redus cu 70-80% numărul turiștilor afllaţi la munte în luna ianuarie faţă de anul trecut, producându-le hotelurilor și restaurantelor pierderi de peste 1 milion de euro pe zi. „Este extrem de rău. Un dezastru“, a declarat George Copos, proprietarul a trei hoteluri și al unei firme de transport pe cablu în Poiana Brașov. „Din data de 15 decembrie nu am mai avut temperaturi cu minus. Totul este la jumătate“, a adăugat Copos. El spune că din cauza vremii calde, nu au putut funcţiona nici tunurile care produc zăpadă artificială. „Gradul de ocupare în Predeal, dar și în alte staţiuni, a scăzut la 20% în weekend și la zero în timpul săptămânii. Anul trecut, pentru întreaga lună ianuarie, gradul de ocupare era de 80-90%. În perioada 4-11 ianuarie au fost anulate toate rezervările pentru restul lunii ianuarie“, spune Dan Mălușel, proprietarul hotelului Ursuleţul din Predeal.

130.000 de euro pentru o televiziune (și) în ilfov

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să acorde o licenţă audiovizuală pentru VP TV, o televiziune regională, care va fi lansată până în luna iunie și va emite în București și în localităţi din judeţul Ilfov, după cum au declarat reprezentanţii postului. Noua televiziune VP TV va difuza un program generalist, timp de 24 de ore pe zi. VP TV va difuza programe producţie proprie (89,50 %) și producţii audiovizuale ale altor producători (10,50%). 

Investiţia în lansarea noii televiziuni VP TV se ridică la 120.900 de euro, potrivit dosarului depus de societatea Prontos Serv SRL la CNA.

Cine vrea complex sportiv?

Guvernul a decis iniţierea unui program denumit „Complexuri sportive“, care va fi finanţat din alocaţii de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, și din alte surse, pentru construcţia de complexuri sportive, finalizarea lucrărilor deja începute și reabilitarea structurilor existente.  Decizia este argumentată de Guvern prin faptul că numărul spaţiilor special amenajate destinate practicării sporturilor este insuficient în raport de necesităţile reale ale societăţii, iar pe teritoriul României nu există suficiente complexuri sportive care să corespundă standardelor internaţionale privind pregătirea sportivilor și organizarea de competiţii internaţionale.

Interviuri pentru a lucra în Germania

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AMOFM) București a început selecţia pentru studenţii și masteranzii care doresc să desfășoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară. „Pot participa studenţii și masteranzii care urmează cursuri la zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii, colegiu tehnic, colegiu“, a anunţat AMOFM. Depunerea dosarelor și susţinerea testului de limbă germană vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 14 februarie 2014.

Pentru vara anului 2014, angajatorii germani au disponibile 70 de posturi pentru studenţii și masteranzii români, mai puţin de jumătate din oferta pentru 2013.