Lapte și miere în cifrele Eurostat

Conform datelor Eurostat, Capitala și zona adiacentă se află pe locul 76 din 264 de regiuni europene din punctul de vedere al PIB pe cap de locuitor, calculat pe baza puterii de cumpărare. Cele mai recente date disponibile indică un lucru greu de crezut în urmă cu 10-15 ani: regiunea București-Ilfov este pe locul 76 în rândul celor 264 de regiuni ale UE din punctul de vedere al produsului intern brut pe cap de locuitor. Cu 27.100 de euro, Bucureștiul a depășit în acest clasament toate regiunile maghiare, poloneze, bulgărești, slovene, croate, precum și Ciprul, Malta și țările baltice.

216 locuri de muncă libere în Ilfov

Potrivit datelor rezultate din declarațiile agenților economici privind locurile de muncă vacante, în evidențele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 10.849 locuri de muncă, în data de 21 februarie 2014. Astfel, în Ilfov sunt libere 216 locuri de muncă, iar în alte județe adiacente Ilfovului găsim alte mii de locuri libere: 1428 București, 937 Prahova, 292 Argeș, 241 Călărași, 111 Dâmbovița, 66 Giur­giu, 38 Ialomița. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă se pot adresa agențiilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă. 

Datoriile vor veni pe sms

Schimbări importante la Fisc, și asta pentru că, pe viitor, persoanele fizice vor putea fi notificate prin SMS, în locul variantei trimiterii unui aviz prin poștă. Este vorba despre contribuabilii care și-au precizat numărul de telefon mobil în formularele depuse la ANAF. Fiscul intenționează să trimită SMS-uri cu notificări și va oferi aplicații pen­tru smartphone-uri, astfel încât contribuabilii să aibă acces cât mai ușor la informațiile legate de plata ta­xelor la stat. 

Pas înapoi de la Guvern

Guvernul nu va introduce în acest an nici taxa de solidaritate pe veniturile mari şi nici cotele diferenţiate de impozitare a persoanelor fizice, deoarece nu doreşte să schimbe, în 2014, sistemul fiscal, iar bugetul pe anul în curs este deja construit, afirmă premierul Victor Ponta.  În urmă cu două săptămâni, când PNL se afla la guvernare, Ponta afirma că impozitul diferenţiat nu va fi introdus în mod sigur în acest an pentru veniturile persoanelor fizice, la fel cum nici taxa de solidaritate pe venituri ridicate nu va fi aplicată în 2014 dacă nu există o decizie unanimă în cadrul USL.