37,5 milioane de lei pentru 13,6 ­milioane de carduri

Compania Națională Poșta Română (CNPR) și Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) au semnat acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel național, iar valoarea totală a contractului este de 37,5 milioane de lei pe o durată de patru ani. Procesul de distribuire demarează în 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel național, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri. Poșta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în rețeaua poștală. 

Doar chinezii

Compania chineză China Nuclear Power Corporation este singura care a depus ofertă pentru a participa la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, a declarat directorul general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache. „Am încheiat o etapă intermediară din procesul de calificare a investitorilor, aceea de a ne asigura că partenerul înțelege acest business și are capacitatea de a derula acest proiect. Am luat un partener care să aibă și capacitate tehnică și capacitate financiară. În această etapă i-am selectat pe cei care vor avea acces la camera de date privind proiectul reactoarelor 3 și 4”, a spus Daniela Lulache. Potrivit acesteia, compania China General Nuclear Power Corporation /CGN/ are 11 unități nucleare în operare, de 11.620 MW, încă 15.000 MW în construcție, o cifră de afaceri de 4,25 miliarde euro și active de 37,49 miliarde euro. 

Cât costă metrul pătrat de construcție în România

Prețurile apartamentelor au crescut, la nivel național, în august, până la o medie de 907 euro pe metru pătrat util, după un recul de 1,8% consemnat în prima lună de vară (față de 904 și 906 euro/mp la sfârșitul lui iunie și, respectiv, iulie). În Capitală, suma medie cerută pentru apartamentele scoase la vânzare a ajuns, la sfârșitul lui august, la 1.076 euro/mp (de la 1.075 euro/mp în iulie). Nivelul actual de preț este cu 2,1% mai mare față de cel atins în perioada similară a anului trecut. Apartamentele din blocurile noi costă acum, în medie, 1.178 euro/mp, cu 0,4% mai mult decât suma de 1.173 euro/mp, valabilă anul trecut. 

Avem același rating

Agenția de rating Fitch a confirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României pe termen lung, în valută, la BBB- și în moneda locală la BBB, menținând astfel rating-ul țării noastre în categoria investment grade, se arată într-un comunicat al ministrului delegat pentru Buget, Darius Bogdan Vâlcov. Plafonul de țară a fost confirmat la nivelul BBB+, Fitch reconfirmând totodată perspectiva stabilă a rating-ului datoriei guvernamentale a României. De asemenea, ținând cont de ultimele evoluții geopolitice din regiune, agenția consideră că România este mai puțin afectată de sancțiunile impuse Rusiei, comparativ cu alte state din Europa de Est, datorită relațiilor comerciale limitate și a dependenței energetice reduse, în relația cu Rusia.