Curg milioanele la Voluntari

Primăria Voluntari, judeţul Ilfov, a atribuit companiei de construcţii Delta ACM 93, deţinută de omul de afaceri Florea Diaconu, un contract în valoare de 65,3 milioane lei (14,8 milioane euro), cu TVA, pentru reabilitarea Bulevardului Pipera-Tunari. Lucrările constau în reabilitarea sistemului rutier existent și aducerea la parametrii tehnici corespunzători categoriei tehnice, asigurându-se condiţii de confort și siguranţă pentru circulaţia auto și pietonală. Totodată, se va realiza și reabilitarea reţelelor de telecomunicaţii, reţeaua de apă și canal, precum și construirea unui descărcător de ape mari de suprafaţă, care să asigure siguranţa barajului lacului de acumulare Roșia I, amenajări de trotuare, pasarele pietonale, reabilitarea iluminatului public.

Brico Depot și-a deschis ușile în ­Chiajna

Kingfisher a finalizat reamenajarea a încă șase foste magazine Bricostore, care vor fi redeschise sub brandul Brico Depot, operat de grupul britanic, acesta cumpărând anul trecut cele 15 unităţi Bricostore din România. „Brico Depot anunţă inaugurarea a șase noi «depozite», a căror transformare a început în luna august, ajungând astfel la opt unităţi pe piaţa locală. Magazinele au fost realizate după modelul de afaceri de succes al Brico Depot, în urma achiziţionării celor 15 magazine Bricostore, în luna iunie, anul trecut“, se arată într-un comunicat al Brico Depot. Lucrările la magazinele din Chiajna (Militari), Ploiești, Pitești, Brașov, Arad și Oradea au fost finalizate într-un timp record, iar cele șase unităţi au fost deschise pe 17 octombrie.

Rabla și-a împărțit tichetele

Toate cele 17.000 de tichete Rabla pentru persoane fizice au fost rezervate, cu o lună înainte de termenul limită, fiind pentru prima dată când tichetele sunt epuizate înainte de acest termen. Programul a fost lansat în luna aprilie și a dat posibilitatea ca 17.000 de români să își înlocuiască mașinile vechi cu altele noi, beneficiind la cumpărare de o reducere de 6.500 de lei. Programul este deja la a 10-a ediţie, fiind unul dintre cele mai longevive programe guvernamentale. De la lansarea programului Rabla, în 2005, și până în prezent, au fost scoase din circulaţie aproximativ 500.000 de mașini.

Conducere nouă la BNR

Banca Națională a României (BNR) are un nou Consiliu de Administrație (CA), care va fi condus de guvernatorul Mugur Isărescu, și are ca obiective principale adoptarea monedei unice europene și intrarea în Uniunea Bancară Europeană. Mugur Isărescu se află la al cincilea mandat de guvernator al BNR. Din conducerea executivă mai fac parte Florin Georgescu, prim-viceguvernator, aflat la al treilea mandat, Bogdan Olteanu, viceguvernator, la al doilea mandat și Liviu Voinea, viceguvernator, primul mandat. Membrii neexecutivi ai conducerii BNR, pentru următorii cinci ani, vor fi Agnes Nagy, aflată la al patrulea mandat, Marin Dinu, la al doilea mandat, Virgil Stoenescu, la al treilea mandat, Gheorghe Gherghina și Daniel Dăianu, la primul mandat fiecare. Consiliul de administrație al BNR este alcătuit din 9 membri, numiți de Parlamentul României, pe o perioadă de 5 ani.