Femeile însărcinate și mamele care primesc sprijin din partea Centrului de consiliere și sprijin “Sfânta Alexandra Împărăteasa”, din București, au avut o nouă întâlnire în aer liber, joi, 24 iunie. Cu această ocazie, voluntarii centrului au organizat și diverse activități pentru copii, întâlnirea dovedindu-se a fi un moment de respiro pentru mame.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 556, ediția print

Baloanele, pictatul, explorarea parcului și joaca au fost distracția copiilor, iar bucuria reîntâlnirii a fost împărtășită de toți participanții, scrie Basilica.ro. “Un vechi proverb spune că este nevoie de un sat întreg ca să crești un copil. Pentru femeile însărcinate și mamele lipsite de sprijin, o întâlnire de socializare cu alte mame este o adevărată binecuvântare. Faptul că discută, își povestesc experiențele de viață, problemele și bucuriile legate de creșterea copiilor le ajută să simtă că nu sunt singure. Iar gândul că fac parte dintr-o comunitate le impulsionează să treacă mai ușor peste dificultăți în viața de zi cu zi”, a declarat Veronica Tuțu, asistentul social al centrului, pentru Basilica.ro. 

Rolul acestor întâlniri 

Scopul acestor întâlniri este crearea unei rețele informale de sprijin reciproc. În timp, mamele se cunosc mai bine și construiesc relații care continuă și dincolo de intervenția centrului prin activități specifice. Centrul de consiliere și sprijin “Sfânta Alexandra Împărăteasa” oferă sprijin pe termen mediu și lung femeilor însărcinate, mamelor singure și familiilor cu mulți copii, iar serviciile de consiliere și asistență psihologică și socială sunt acreditate de autorități.