La final de mandat, într-o ceremonie neprotocolară, Speranța Cliseru a ținut să mulțumească tuturor colaboratorilor Instituției Prefectului județului Ilfov, angajaților și mass media ilfovene și a înmânat diplome.

Pentru fiecare dintre salariații Prefecturii, Speranța Cliseru a avut cuvinte de apreciere, comparând situația lor cu cea a unor copii dintr-un orfelinat, pe care statul ”îi trimite în plasament la câte o familie”. ”Părinții sunt diferiți, iar ei trebuie să fie niște copii cuminți, care să reziste toanelor și hachițelor familiilor temporare”, a explicat fostul prefect, adăugând că, acest lucru este în oarecare măsură în avantajul angajaților unei prefecturi, pentru că-i rodează și îi învață să colaboreze cu diferite tipologii de șefi.

”Nu sunt o fire prea prietenoasă și, mereu am muncit, poate mai mult decât alții, pentru a dovedi ce pot. De aceea, am cerut, deseori, și celorlalți, performanță și rezultate. Nu mi-o luați însă în nume de rău dacă uneori v-am supărat, nu a fost cu rea intenție”, a spus Speranța Cliseru, făcându-i pe cei mai apropiați colaboratori să lăcrimeze.

La ”premiere” au urmat subprefectul județului, Cătălin Pantazi, căruia fostul prefect i-a urat să ajungă, la rândul său, prefect, dar și reprezentanții instituțiilor deconcentrate, care au apreciat, de asemenea, buna colaborare cu prefectul Speranța Cliseru.

Pentru modul obiectiv în care a reflectat în paginile ziarului activitatea Instituției Prefectului județului Ilfov, Jurnalul de Ilfov a primit două diplome. (Carmen Istrate)

 

Mihai Daniel Rășică, noul prefect al județului Ilfov

Guvernul a decis eliberarea din funcție a prefectului județului Ilfov, Speranța Cliseru. În locul acesteia a fost numit Mihai Daniel Rășică, fostul șef al Poliției Locale din orașul Voluntari.

Prezentă la finalul săptămânii trecute la o întâlnire de lucru, Speranței Cliseru a primit mulțumiri pentru întreaga activitate desfășurată, pentru felul în care a colaborat cu autoritățile locale, pentru cum a gestionat problemele județului, dar și pentru transparență și disponibilitatea de a comunica.

În cadrul ședinței de Guvern s-a decis și înlocuirea prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, cu Paul Nicolae Petrovan. Petrovan a deținut funcția de procuror în cadrul DNA. Pentru numirea acestuia a fost nevoie de aprobarea Consiliului Superior al Magistraturii, care a fost de acord cu detașarea magistratului în noua funcție.