La Biblioteca Centrală Universitară a avut loc o nouă întâlnire de lucru pe tema modului în care se derulează aplicarea Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire în natură, sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Intrată în vigoare pe 20.05.2013, Legea 165 are ca termene finale pentru inventarierea tuturor terenurilor – finele lunii iunie a.c., urmând ca până la 1 septembrie 2014 să fie realizată centralizarea tuturor acestor suprafețe, la nivel național. ”La nivelul județului Ilfov au fost înregistrate progrese considerabile, față de alte județe din țară. Țintele propuse ar putea, cu siguranță, să fie atinse, în întregime, iar termenele finale, respectate. Toată lumea a lucrat cu serio­zitate și felicit buna colaborare dintre autoritățile implicate. Dat fiind specificul județului, care prezintă toate particularitățile posibile, au fost cazuri absolut deosebite, însă sprijinul autorităților din domeniu nu s-a lăsat așteptat. Apreciez, de asemenea, în mod deosebit, munca echipelor din localitățile care au terminat inventarierea terenurilor, și anume – Buftea, Bragadiru, Berceni, Chiajna, Clinceni, Copăceni, 1 Decembrie, Domnești, Găneasa, Jilava, Nuci, Petrăchioaia și Vidra. Sunt însă și multe alte localități care sunt foarte aproape de finalizare”, a declarat Speranța Cliseru, la momentul întâlnirii, încă prefect al județului Ilfov.

Aceleași remarci le-au făcut și Claudița Sela­vărdeanu, director al Auto­rității Naționale pentru Res­tituirea Proprietăților și Ileana Spiroiu, din partea Agenției Naționale pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară. Alături de Ruxandra Ghiba, directorul Oficiului de Cadastru Ilfov, specialiștii în restituirea terenurilor au detaliat pentru cei prezenți în sală modul în care se centralizează și gestionează toate datele culese, cum se completează corect anexele de către comisiile locale de fond funciar, sau cum se întocmesc planurile parcelare.