Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat, pe site-ul insti­tuției, situația fondurilor alocate și utilizate la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai.

Potrivit AEP, totalul fondurilor aprobate pentru desfășurarea alegerilor din 25 mai a fost de 125.774 mii lei, din care s-au cheltuit 111.583 mii lei. Sumele neutilizate (14.161 lei), au fost restituite în vederea reîntregirii Fondului de rezervă la dispoziția Guvernului. ”Din calculele efectuate de AEP rezultă că, pentru fiecare alegător înscris în listele electorale permanente, suma medie cheltuită a fost de 6,12 lei, iar, pentru fiecare alegător care s-a prezentat la vot, costul mediu s-a ridicat la 21,36 lei”, informează Autoritatea.

Cataramă renunță la Președinție

Omul de afaceri, Viorel Cataramă a anunțat că renunță la candidatura la Președinție, oferind sprijinul său candidatului Cristian Diaconescu.

”Eu mi-am lansat campania electorală pe ideea că toate partidele din România sunt structuri mafiote, cel mai bine organizate și consolidate, și care au ca principal obiectiv al existenței furtul din banul public. Atât timp cât domnul Diaconescu era într-un astfel de partid politic, nu am putut să găsim o colaborare corectă. Astăzi, când domnul Diaconescu a ajuns la concluzia că și Partidul Mișcarea Populară este un astfel de partid – deși este tânăr pe scena politică, a făcut pași mari în direcția transformării într-o structură mafiotă așa cum sunt toate partidele politice -, și și-a dat demisia din acest partid și candidează ca independent, am convenit să preia ideile principale din programul meu, iar eu îl voi susține cu toate puterile mele pentru a duce la îndeplinire acest program“, a arătat omul de afaceri.

Băsescu: Obiectivul meu nu este să devin prim-ministru

Președintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la TV, că obiectivul său nu este acela de a deveni prim-ministru, afirmând în același timp că îi va ajuta pe cei din Partidul Mișcarea Populară. El a mai spus că cine va câștiga alegerile prezidențiale trebuie să găsească un prim-ministru capabil să înțeleagă care sunt prioritățile ță­rii. ”Am o nepoțică și încă doi nepoței vin, asta înseamnă că am treabă, o să mă ocup de partid, să-i ajut la partid, dar funcția de prim ministru e o treabă pentru alții, chiar dacă aș fi cel mai bun prim ministru pe care îl poate da clasa politică, (… ) dar poate că a trecut vremea mea pentru astfel de funcții. Obiectivul meu nu este să devin prim ministru”, a declarat Traian Băsescu, într-o emisiune găzduită de B1 TV.