Îngrijirea pacienților la cel mai înalt nivel de competență este cauza pentru care se luptă zi de zi personalul medical al Institutului Clinic Fundeni din București, a spus conf. dr. Carmen Orban, managerul unității sanitare, joi, la o conferință organizată cu prilejul deschiderii Zilelor Institutului care au loc în perioada 14-17 septembrie.

 

Specialiștii Institutului Clinic Fundeni se confruntă zilnic, cu o mulțime de cazuri complexe, mai ales din sfera renală, hematologică, digestivă și hepatică. De la începutul anului, până acum, în cele trei centre de transplant ale Institutului — Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal, Centrul de Hematologie și Transplant Medular, Centrul pentru Boli Digestive și Transplant Hepatic au fost realizate în total 222 de transplanturi. Până la sfârșitul lunii august au fost efectuate 46 de transplanturi renale, 135 de transplanturi de celule stem hematopoietice, respectiv 41 de transplanturi hepatice.

46.469 de pacienți, îngrijiți în primele opt luni ale anului

Cadrele medicale de la Institutul Fundeni lucrează la foc continuu. În fiecare zi sunt înregistrate, în medie, 193 de cazuri de spitalizare de zi, aproximativ 148 de cazuri de spitalizare continuă (pacienți acuți și cronici), în jur de 115 consultații în camera de gardă și circa 72 de consultații în regim ambulator. În primele opt luni ale anului au beneficiat de serviciile medicale ale Institutului, 46.469 de pacienți. Dintre aceștia, 35.604 au necesitat spitalizare continuă iar 5.125 de pacienți au suferit intervenții.

Conf. dr. Carmen Orban: „Mulțumită echipei de profesioniști reușim să salvăm oameni, să salvăm vieți”

„Pacientul este în centrul activității în cadrul Institutului Clinic Fundeni, toate demersurile — atât în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii de îngrijire, îmbunătățirea permanentă a serviciilor medicale, cât și în raport cu dezvoltarea profesională a echipei Institutului — fiind concentrate înspre pacient, pentru oferirea unei îngrijiri la standarde înalte de calitate. Mulțumită echipei de profesioniști: personal medical și administrativ deopotrivă, pentru care sănătatea pacienților este „cauza” pentru care luptă zi de zi, reușim, aici, în Institutul Clinic Fundeni să atingem obiectivul fundamental pentru care am ales acest drum profesional: să salvăm oameni, să salvăm vieți”, a spus conf. dr. Carmen Orban, la deschiderea Zilelor Institutului Clinic Fundeni.

Sursa: Agerpres.ro