Fericiți cei săraci cu Duhul, scrie în Cartea Sfântă. Și mai fericiți primarii pitiți în localitățile pe unde jurnaliștii nu au prostul obicei să își bage nasul sau măcar să stea de vorbă cu lumea pe stradă. Este și cazul Doinei Mănăilă, mândră primăriță în comuna Dascălu.

Este clar că cele de mai sus sunt perfect adevărate pentru oricine are curajul  să dea o tură prin stabilimentul condus de doamna primar. O mizerie de nedescris și o debandadă ce pare la ea acasă domnesc în clădirea în care angajații picotesc în așteptarea salariilor. Nu este singura boală lumească de care suferă madam Mănăilă. În trecut a suferit de febră imobiliară, apoi a apucat-o febra mutării sediului instituției, iar astăzi suferă cu o maiestuoasă nepăsare de febra nepăsării. În ultimul mandat Doina Mănăilă nu a organizat nici măcar una bucată licitație demnă să apară pe site-ul celor oficiale, www.e-licitatie.ro. Nici măcar din plictiseală. De unde tragem concluzia ori că doamna primar a dormit întreg mandatul, ori banii cheltuiți s-au mâncat pe sub mână, precum scobitorile, prin adjudecări directe, sub 15.000 de euro. Rămâne de văzut dacă locuitorii din Dascălu or fi învățat ceva, ori s-au molipsit de la acest dolce far-niente al celei care ar trebui să se ocupe de propășirea bunăstării obștei…

Laudă-mă gură

În schimb, la capitolul laude personale, primăriţa stă foarte bine. Cu toate că în comună nu s-a făcut mai nimic, iată ce mesaje aruncă pe internet doamna Mănăilă electoratului din Dascălu. ”De la bun început am fost conştientă că Administraţia Locală are obligaţia să propună comunităţii programe pentru reabilitarea zonei. În aceste condiţii, de când mi‑aţi acordat încrederea dumneavoastră am făcut tot ce mi a stat în putinţă să modernizez aceasta comună şi să o aduc la nivelul demn de a se integra în Uniunea Europeană. Proiectele pe care le-am întreprins până acum şi cele viitoare sunt făcute pentru a înbunătăţii viaţa locuitorilor  comunei Dascalu.

Va reamintesc că scopul acestei strategii este de a demara şi finaliza proiectele prin care vom reuşi să modernizăm comuna din care facem parte cu mândrie”. Care proiecte, care modernizare, Dumnezeu ştie, pantru că în afară de un sediu nou pentru primărie, nu se vede nimic. (C.F.)