Pe 1 iunie, Primăria și Consiliul Local Ciorogârla i-au invitat pe cei mici, dar și pe cei mai mari, să participe la evenimentele prilejuite de Ziua Internațională a Copiilor. Și au pregătit pentru sărbătoriți spații dedicate competițiilor sportive și momentelor artistice. Totul s-a desfășurat după un program bine stabilit, în prima parte a zilei, în parcul de la Școala Gimnazială Nr. 1 din localitate, după care, petrecerea s-a mutat în Parcul Dârvari.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 603, ediția print

Echipa Jurnalului de Ilfov a ajuns în parcul mare, din vecinătatea Școlii Nr. 1, când acesta era deja plin. De copii, baloane, gonflabile, mascote, vată de zahăr sau înghețată. Roata norocului îi ademenea pe îndrăzneți să o învârtă, în încercarea de a câștiga dulciuri, sucuri, apă sau diverse jucării. Melodii binecunoscute de copii răsunau din boxe uriașe, iar pe terenul din curtea școlii se dădea startul întrecerilor de baschet. Pe terenul de fotbal începuse deja primul meci, iar pe terenul sintetic, jucătorii de șah se așezaseră la mese și mutau primele piese. Me­daliile și diplomele erau pregătite pentru cam­pioni. Pentru iubitorii de taekwondo, s-a organizat o întrecere demostrativă. Sponsori generoși au oferit copiilor, gratuit, pungi cu dulciuri, pufuleți, sucuri și fructe.

Sub sălciile pletoase din parc, pentru a se adăposti de soarele arzător, s-au amplasat atelierele de pictură. Iar pentru pictat pe față ­s-au format cozi lungi, cu micuți nerăbdători să semene cât mai bine cu eroi îndrăgiți. Elevi ai Liceului Teh­nologic ”Pamfil Șeicaru”, din localitate, au venit însoțiți de profesori și partenerii din proiec­tul ”Voluntar pentru ­Pla­netise” – reprezentanții Asociației Sakura și vo­luntari din Turcia, pentru a-și prezenta activitățile din cadrul proiectului ecologic și pentru a promova voluntariatul în comunitate. Ca un gest de prietenie multiculturală, românii și turcii au pregătit câteva gustări și i-au poftit la masă pe toți cei aflați în parc. ”Există oare un mod mai bun de a sărbători ziua de 1 iunie? Noi credem că nu. O activitate cu adevărat minunată, posibilă datorită Primăriei Ciorogârla, la care am participat cu un grup de elevi și profesori de la Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru“, alături de prietenii și partenerii noștri, voluntarii din Turcia și reprezentanții Asociației Sakura”, au postat apoi, pe Facebook, elevii de la ”Pamfil Șeicaru”. Viceprimarul din Ciorogârla, Nicușor Popa, a supravegheat atent distracția din parcul mare, fiind direct responsabil cu voia bună pe care trebuia să o insufle uneia dintre cele două fiice ale sale, aflată la petrecere, alături de copiii din comună.

Lupul nu a fost  pe placul celor mici

Un moment aparte a fost acela de teatru, iar piesa aleasă a fost ”Cei trei purceluși”. Doi dintre ei, mai puțini harnici și prevăzători, și-au construit căsuțe din paie și din lemn, în timp ce fratele muncitor și grijuliu și-a ridicat o casă solidă, din piatră. Lupul cel înfometat a poftit la purceluși și, aproape că i-ar fi mâncat pe cei doi mai puțin harnici, dacă aceștia nu s-ar fi adăpostit în casa fratelui precaut. Însă, nici rezistența casei acestuia nu l-a domolit pe lup, care a îndrăznit să intre pe horn, căzând drept în oala cu apă fierbinte pregătită de purceluși. Spectacolul a fost savurat de copii, mai ales că a fost jucat într-un mod interactiv, cei mici fiind rugați de lup ori să-l lase să se ascundă printre ei ori să-i cheme în ajutorul lui și pe lupii din alte povești, precum Scufița roșie sau Capra cu trei iezi. Nu prea a avut succes, iar copiii chiar l-au ”snopit” în bătaie, cu baloanele, la sfârșitul spectacolului.

”Ce zi minunată! La mulți ani tuturor copiilor, dar și adulților care păstrează încă în suflet copilul din ei! Am avut parte astăzi de ore însorite, în care cei mici s-au distrat la diverse activități sportive și artistice, organizate în parcurile din comuna noastră. Dragilor, așa să vă fie viețile: pline se zâmbete, voie bună și bucurii! Să fiți sănătoși și norocoși până la adânci bătrâneți!”, le-a transmis Niculae Victor, primarul comunei Ciorogârla, copiilor din localitate.