Pe drumurile din judeţul Ilfov se acţionează permanent cu material antiderapant în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trafic.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Ilfov sunt pe teren, pentru a verifica modul de intervenţie al utilajelor specifice care împrăștie materiale antiderapante.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi să respecte regulile de circulaţie pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite.

Pentru deplina siguranță a pietonilor și având în vedere condițiile de trafic, atragem atenția să nu se angajeze în traversare fără să își manifeste clar intenția. La momentul actual, în județul Ilfov se circulă în condiții de bune.

ANM a emis o atenţionare cod galben de vânt şi ninsori, valabilă până joi, 9 februarie.

Astfel că, în intervalul 08 februarie, ora 09 – 09 februarie, ora 11, vor fi precipitaţii pe arii extinse în sudul, estul şi centrul ţării şi cu caracter local în celelalte regiuni. În cea mai mare parte a Moldovei şi la munte va ninge, în Muntenia şi Oltenia vor predomina ninsorile, iar în Dobrogea, Transilvania, Maramureş şi Crişana se vor semnala precipitaţii mixte. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp.

Pe spaţii restrânse în extremitatea de sud-est şi în cea nord-vestică se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile sud-estice.