”Un copil ajutat, un viitor asigurat!”

Parte a proiectului ”Reabilitare, modernizare, extindere şi echipare Centrul de Plasament nr. 5 Periș”, derulat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, noua clădire a Centrului – corpul C9 –  a fost inaugurată luni, 8 septembrie 2014, în prezența președintelui Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache și a vicepreședintelui CJI, Cristina Manicea, a primarului din Periș, Anghel Albu, dar și a șefului Direcției pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, Bogdan Pîntea.

Concret, partea de clădire care a fost modernizată adăpostește acum dormitoarele fetelor. În continuarea ei, se află sala de sport, refăcută total, care face acum legătura cu dormitoarele băieților, clădirea fiind ridicată din temelii, conform proiectului. S-au refăcut și/sau construit grupuri sanitare, spații administrative și cabinetul medical. Întregul corp de clădire a fost dotat cu mobilier nou, specific pentru dormitoare și săli de curs, dar și pentru partea administrativă. O atenție deosebită s-a acordat realizării sistemului de supraveghere audio și video pentru toate unitățile Centrului. Și, de asemenea, s-au montat panouri solare și s-a realizat reabilitarea termică a clădirii.

Implementat sub sloganul ”Un copil ajutat, un viitor asigurat!”, proiectul are o valoare totală de aproape 4 milioane de lei (din care nerambursabilă este suma de 3.056.130,72 de lei). Pentru corpul de clădire inaugurat zilele trecute, s-au cheltuit 900.000 de lei. Restul banilor vor fi cheltuiți cu reabilitarea, modernizarea și echiparea corpului C18, unde se lucrează la actualizarea proiectului tehnic. Managerul de proiect, Mihai Stan, ne-a declarat că, până la sfârșitul acestui an, după finalizarea procedurilor de achiziție publică pentru atribuirea contractului de execuție, speră să înceapă lucrările și la acest corp. Perioada de implementare a întregului proiect este cuprinsă între data semnării contractului de finanțare, respectiv 30 ianuarie 2012 și 31 decembrie 2015.