După petrecerea de Ziua localității, din 21 mai, clincenarii s-au strâns, din nou, pe 1 iunie, în curtea Casei de cultură din localitate, de data aceasta pentru a marca cum se cuvine Ziua Internațională a Copilului.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.603 

Cheful a început la ora 17.00, iar publicul a fost și de această dată încântat de prestațiile artistice ale celor mai mici, dar și ale celor mai mari dintre membrii grupurilor ”Mlădițe Ilfovene”, condus de Mărioara Man ­Gheorghe și Grigore Gherman, și ”Zestrea ilfoveană”, coordonat de Eugenia Moise Niculae. În timp ce copiii talentați din localitate evoluau pe scenă, alții își manifestau copilăria sărind, de zor, în gonflabilele sau trambulinele special pregătite. Nu au lipsit atelierele de pictat pe față sau cele unde baloanele colorate au fost modelate în cele mai diverse forme.

Toată lumea s-a delectat cu vată pe băț, înghețată, evident – sucuri reci sau gogoșele gustoase. Pentru cei care au vrut să păstreze în amintire această zi, s-a adus un aparat foto la minut, unde s-au făcut permanent fotografii.

A fost, așadar, muzică, dar și mult dans, iar în hore sau sârbe s-a prins, de fiecare dată, și … Albă ca Zăpada!

Pe desfășurătorul evenimentului au mai figurat Mihaela Petrache, Elena Bordeianu sau trupa de dans Pasitos.

Primarul localității, Adrian Budeanu, așa cum ne-am obișnuit, nu a lipsit de la eveniment și le-a spus copiilor că ”Dumnezeu iubește atât de mult fiecare copil încât îi creează pe fiecare dintre ei cu o perfecțiune de neimaginat. Cu adevărat, copiii sunt binecuvântări din ceruri. La mulți ani, de ziua copiilor!”, le-a transmis edilul.

Sport și, de ce nu…un renume

Pe seară, alături de Adrian Budeanu pe scenă a fost invitat ”eroul de la Sevilla”, Helmut Duckadam, portar de fotbal retras în prezent din activitate, dar pe care microbiștii, și nu doar ei, și-l amintesc pentru performanța din finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, când a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri și a adus trofeul echipei sale, Steaua București.

Cei doi au anunțat lansarea proiectului CS Academica LPSHD Clinceni – un parteneriat între Primăria comunei și Liceul cu profil sportiv din localitate, care poartă numele marelui jucător, având ca obiective promovarea sportului și pregătirea tinerilor din comună pentru cariere sportive de succes. Primarul Adrian Budeanu a anunțat, de asemenea, deschiderea cel mai probabil din această toamnă, a unei școli noi, cu 12 săli de clasă și sală de sport. Și, pentru că pe toată durata programului artistic publicul a avut ocazia să completeze ­flyere/formulare de înscriere, primite de la organizatori, pentru o tombolă pregătită cu prilejul lansării CS Academia LPSHD (Liceul cu Program Sportiv ”Helmut Duckadam”), pe scenă, Adrian Budeanu și invitatul său de onoare au extras câștigătorii premiilor puse în joc – 20 de tricouri și 5 mingi de fotbal. Helmut Duckadam a suplimentat premiile cu 3 tricouri ”HD86” și o minge de fotbal ”de Liga I”.

Seara nu s-a terminat însă atunci, pentru că pe scenă a urcat Gipsy Casual, cu un show superantrenant, pe acorduri balcanice și ritmuri autentice țigănești. După prestația artiștilor cu priză mare la public, toți copiii din Clinceni și părinții sau bunicii lor care i-au însoțit la petrecere au primit câte o felie de tort, savurată sub un spectaculos foc de artificii.