Miercuri, 1 iunie, parcul comunei Berceni s-a transformat într-o lume de basm pentru copiii din localitate. După doi ani de restricții cauzate de pandemie, iată că administrația locală a reluat o tradiție îndelungată, mult așteptată de micuți: sărbătoarea organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copiilor.

Ei bine, cu acest prilej Primăria Berceni s-a întrecut pe sine. Evenimentul dedicat copiilor din localitate a fost unul de zile mari, cu momente de excepție, cu multă distracție, veselie și invitați năzdrăvani, unul și unul.

Articol apărut în ediția print a Jurnalul de Ilfov, nr.603

 

Astfel, petrecerea a început miercuri, 1 iunie, la orele 13:00, în Parcul Mare din Berceni, iar copiii veniți aici s-au bucurat de un spectacol minunat pregătit special pentru ei de artiști de primă mână.

Dar și cei mici au fost protagoniști ai acestui show interactiv, ei urcând pe scenă alături de artiști, unde au cântat, au dansat și au participat la concursuri cu premii. Totodată, ei au putut participa la activități și ateliere creative pentru copii, cum ar fi picturi pe față sau modelarea de baloane.

Iar pe scenă au urcat, rând pe rând, Dinu, Deea și Andreas Maxer, Alina Sorescu și Picii lui Soreasca, Magicianul Mario, care a lăsat, la propriu, asistența cu gurile căscate, sau Corul „Minisong”, condus de Vicențiu Enache, care ne-a încântat cu vocile îngerești ale copiilor care îl alcătuiesc.

N-au lipsit nici DJ, animatori întruchipând 8 personaje de poveste, o cabină foto care realiza fotografii „la minut”, dar și produse care să-i îndulcească și să-i binedispună pe toți participanții –  vată de zahăr, popcorn, sucuri, apă și înghețată, toate oferite de organizatori.

Erau orele 17:00 când distracția a ajuns la final, iar copiii și părinții lor ­s-au îndreptat către case cu amintiri de neuitat, în așteptarea sărbătorii de anul viitor.

Grija pentru copii, o îndatorire prioritară pentru edilii din Berceni

La sărbătoarea dedicată copiilor din comună nu putea să lipsească nici edilul localității, Gheorghe Covrigea, care a petrecut clipe minunate alături de prichindeii din Berceni.

„În fiecare an, în prima zi de vară, se celebrează Ziua Internațională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasa perioadă din viața fiecărui om – copilăria -, de a oferi bucurie celor mici și de a da dovezi de  iubire pentru copii, precum și de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. Și aici, la Berceni, această sărbătoare este dedicată tinerelor noastre mlădițe, cărora dorim să le asigurăm cele mai bune condiții de a crește sănătoși, voinici și destoinici, pentru a construi un viitor mai bun.

1 Iunie este ziua în care ne reamintim, cu toții, momentele calde și plăcute ale copilăriei inocente, alături de vlăstarele noastre, bunul nostru cel mai de preț. Este ziua în care încercăm, încă o dată, să înțelegem că grija față de copiii noștri trebuie să fie o îndatorire primordial a fiecărui părinte, dar și a administrației locale și, mai ales, să realizăm faptul că cei mici au nevoie de sprijinul și atenția noastră, zi de zi.

Este o zi în care sunt celebrați copiii din întreaga lume. Ei sunt un miracol al purității și al inocenței, însușiri trăsături specifice ale acestei perioade minunate din viața omului. Ziua în care toți copiii ar trebui să simtă bucuria vieții și să se distreze. Din păcate, omenirea nu a atins acest deziderat și există locuri pe această planetă unde ei suferă de boli, de foame sau sunt uciși în războaie cumplite și nedrepte. 

Astăzi, este un prilej ca, odată cu bucuria copiilor, noi, cei trecuți de această perioadă a vieții, să retrăim momentele frumoase ale copilăriei, să ne întoarcem cu nostalgie în trecut și să retrăim, prin ochii oricărui copil, propriile amintiri”, ne-a spus primarul comunei Berceni, Gheorghe Covrigea.