Perioada de până în Crăciun e foarte frumoasă, datorită atmosferei pline de emoție, pe care, deși fiecare dintre noi o trăiește diferit, ea, emoția mea, se întâlnește cu emoțiile domniilor voastre, cititoriiîntr-un punct fix mult așteptat: colinda. Iar când copiii ne colindă.. greul trece altfel.

Serbare de zile mari

Vineri, 18 decembrie, la Centrul Cultural din Buftea, serbarea denumită „Colindă de Crăciun” a reunit copii și cadre didactice de la mai multe școli ale orașului. Banal, veți spune, doar că programul pus la cale a fost cu totul nou și cu totul special. Primii care au deschis serbarea au fost elevii reuniți în corul Armonia, dirijat de profesoara Geovana Boca.

Iar colindele lor au fost dublate de muzică și astfel, „A venit iarna”, „Trei crai de la Răsărit” și „La Viflaem” au atras la maximum atenția sălii și au transformat niște colinde știute în ceva nou. Mihnea Vintilă, elev la Școala gimnazială nr. 2 a interpretat apoi, foarte sigur pe el și obisnuit cu scena, piesele „Fulgi de nea”, „Perfect” și „Deck the Halls” sau „Falalala”, una dintre colindele americane celebre ale lumii, cu autor necunoscut și publicată pentru prima oară în 1881.

Când se ceartă baba cu moșul….

…lumea din sală se amuză! Sceneta intitulată „Cearta dintre babă și moș”, pusă în scenă de elevii Școlii gimnaziale nr. 4, este una dintre cele mai bune scenete pe care le-am văzut de-a lungul timpului și profesoara Iuliana Trandafir merită toată brava! Orice copil poate fi modelat și îndreptat către bine și frumos, când educatorii își dau interesul. Punct.

„Sus, creștini!…

… Nu mai dormiți, Vremea e să vă treziți. Casa să vi-o măturați, lerui ler” se aude minunat, pe sunet de chitară și din glasurile grupului vocal „Angeli”. Nu e prima oară când elevii de la Școala gimnazială nr. 1, îndrumați de pasionatul de muzică profesor Cristian Tănase, prezintă un program ieșit din comun.

 

Debutul unei profesoare

Eu când aud de Școala gimnazială nr. 3 știu că se pregătește ceva special și sigur, pe undeva, e o surpriză. Și a fost: Raluca Andrei, profesoara pentru învățământul primar a școlii a lăsat modestia la o parte și a urcat pe scenă alături de copiii pe care i-a pregătit să cânte colinde. Mai mult, Raluca Andrei a compus trei dintre cele 4 colinde interpretate și simbioza dintre ea și copii a fost ca al cincilea colind.

După o oră, emoțiile continuă cu „Vis împlinit”

Mai marii serbării de Crăciun de la Centrul Cultural Buftea au fost elevii de la Liceul „Barbu Știrbey”, conduși de unul dintre ei, cu certe calități de dirijor. Și, deodată, păpușile frumos îmbrăcate pe care le văzusem pe treptele scenei se grupează pe scândură pregătite de „atac”. Aveam să aflu că este grupul „Vis împlinit”, de la Palatul Copiilor și Elevilor Ilfov, cu sediul la Buftea, coordonați de profesoara Gabriela Pieptea. Papioane la cămășile băieților, rochii de prințese la fete și un repertoriu ales: „Deschide ușa creștine”, cu Aylin Giafer la orgă, „Silent Night”, cu David Tache, „Santa Claus is coming to Town”, cu Vanesa Ciobănică, „The First Noel”, cu Andreea Petre, „Carol of the Bells”, cu Andreea Pistol și apoi Alexandra Manea, două interpretări complet diferite ale aceleiași colinde. Finalul serbării l-au făcut tot ei cântând, alături de micuța și determinata Timeea Pieptea, două piese superbe: „Noapte de vis” și „Zurgălăi”. Așa, după serbare, vacanța a devenit și mai plăcută!