Fără doar și poate, comuna Clinceni poate fi considerată, din punct de vedere al ritmului și amplorii dezvoltării și modernizării edilitare, una dintre fruntașele județului Ilfov. Același lucru se poate spune și despre artizanul acestor transformări în bine a comunei, primarul Adrian Budeanu. Bilanțul administrației sale este unul impresionant, și asta se vede cu ochiul liber, dacă treci prin Clinceni.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 469, ediția print

Aceste afirmații sunt pe deplin întărite de ultimele proiecte duse la bun sfârșit de edilul Adrian Budeanu. Printre acestea se numără ampla campanie de modernizare a străzilor din comună, care, în scurtă vreme, se va putea lăuda cu faptul că nu va mai exista vreun drum neasfaltat.

 Străzi asfaltate „oglindă”

Zilele trecute, primarul Clincenilor ne-a vorbit despre cel mai recent proiect care prevede modernizarea unor drumuri din localitate. „Se află în curs de executare contractul cu Ministerul Dezvoltării prin care s-a obținut finanțare pentru asfaltarea străzilor Puțul Olteni, Ciorogârlei, Ciocârliei și Clinceni – Ordoreanu, care au fost deja asfaltate. Acestea însumează o lungime totală de 15 km, cu o lățime a părții carosabile de 6 metri. Urmează să fie executată și partea din acest contract care prevede amenajarea de trotuare și podețe, lucrări care vor demara în cel mai scurt timp. S-a făcut deocamdată doar o recepție parțială, pe partea de asfaltare. Finanțarea, în valoare de 9,7 milioane de lei, s-a realizat prin Programul Național pentru Dezvoltare Locală (PNDL). Mai există și alte proiecte de modernizare a străzilor, depuse la Ministerul Dezvoltării, prin FDI – Fondul de Dezvoltare și Investiții, pentru circa 100-110 kilometri de străzi aflate la periferia comunei, iar astfel străzile din Clinceni ar fi asfaltate în totalitate”, ne-a informat edilul.

 Afterschool, la Centrul Social Clinceni

O altă investiție importantă pentru locuitorii comunei este Centrul Social, care va începe să funcționeze până la sfârșitul lunii septembrie. Recepția finală a acestuia urmează să fie realizată prin Ministerul Muncii. Lucrările au fost finalizate de ceva vreme, curtea Centrului a fost și ea amenajată cu spații verzi, dar administrația locală s-a confruntat cu o problemă care a dus la întârzierea inaugurării investiției.

„Au existat întârzieri din cauza branșamentului la gaze, furnizorii de gaze cu care am luat contact nefiind interesați să tragă o conductă până la clădirea Centrului. Am încercat toate soluțiile, iar până la urmă a fost montat un rezervor de gaz petrolier lichefiat (GPL) de la Butan Gas, cu o capacitate de 3.000 de litri, care a fost oferit cu titlu gratuit de către companie, cu condiția ca acesta să fie încărcat o dată pe an.

În acest centru va funcționa un afterschool cu o capacitate de 150 de copii. Pe lângă sălile de clasă, acolo există și laboratoare de psihologie și logopedie, o bibliotecă și o sală de mese. Copiii vor primi o masă caldă pe zi, în regim de catering, care va fi subvenționată în proporție de 50% de către primărie, pentru părinții care locuiesc în comuna Clinceni. Există premise, credem noi, ca începând cu 1 octombrie acest afterschool să înceapă să funcționeze. În prezent, noi avem în comună mai multe aftershool-uri private, iar noi am vrea să le oferim găzduire tuturor în noua clădire a Centrului Social, care oferă un spațiu generos”, ne-a explicat primarul Adrian Budeanu.