Armata Română a fost sărbătorită marți, pe 25 octombrie, într-un cadru festiv, și în comuna Moara Vlăsiei. Preoții, tinerii cu spirit civic, dornici să înțeleagă tot mai bine istoria locului, vârstnicii ale căror lacrimi încă le mai inundă sufletele de durerea pierderii părinților, fraților sau copiilor căzuți la datorie și oficialitățile locale s-au alăturat distinșilor militari care își slujesc cu devotament patria și au cinstit onoarea ostașilor printr-un ceremonial cu o puternică încărcătură spirituală și emoțională. Manifestările dedicate Zilei Armatei au avut loc la Monumentul Eroilor din comună. 

Autorități locale, slujitori ai bisericilor din vatra satului, localnici cu inimile deschise către strămoșii lor care s-au jertfit pentru unirea poporului român în spirit, în limbă și valori, și-au pomenit eroii care au făcut o mare onoare comunei Moara Vlăsiei. Evenimentul organizat de Comandamentul Componentei Aeriene a avut menirea de a aminti și cinsti lupta și jertfa Armatei Române din toate timpurile. Au fost omagiați toți cei ce
s-au înălțat pe crucea dăruirii și care au rămas modele vii pentru noile generații. În memoria eroilor au avut loc o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți și depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor, simbol al respectului și dragostei absolute pentru cei răpuși pe câmpurile de luptă, în teatrele de operații sau în misiunile derulate sub egida organizațiilor internaționale la care țara noastră a fost și este parte.
Glorie eternă eroilor neamului!
„În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României, la 78 de ani de la eliberarea teritoriului național, Comandamentul Componentei Aeriene a organizat astăzi, 25 octombrie, o ceremonie militară de cinstire a eroilor neamului, la Monumentul Eroilor din Moara Vlăsiei. La activitate au participat și reprezentanți ai Brigăzii 76 Cercetare Supraveghere și Recunoaștere, ai Primăriei Moara Vlăsiei și Asociației „Cercetașii Vlăsiei“. Evenimentul a debutat cu primirea raportului de către colonelul Gheorghe-Ginel Necula, locțiitorul comandantului Comandamentului Componentei Aeriene. După intonarea Imnului de Stat al României, acesta a citit mesajul adresat militarilor de către Șeful Statului Major al Apărării, cu ocazia zilei festive a Armatei. Memoria celor căzuți la datorie pentru țară a fost onorată prin pomenirea lor în cadrul unei slujbe religioase săvârșite de un sobor de preoți, aducându-ne aminte că, în campaniile celui de-al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. La finalul activității, au fost depuse, la monument, coroane de flori din partea Comandamentului Componentei Aeriene, Brigăzii 76 Cercetare Supraveghere și Recunoaștere, Primăriei Moara Vlăsiei și Asociației „Cercetașii Vlăsiei“, ne-au spus organizatorii evenimentului.